Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών ως ανεξάρτητος, μη κομματικός, μη κρατικός οργανισμός, τάσσεται στο πλευρό των φορολογουμένων που θεωρούν ότι οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει επιτέλους να δεσμευτούν γραπτώς και ενυπόγραφα ότι δεν θ’ αυξήσουν περαιτέρω τη φορολογία.

Για το λόγο αυτό, με αίσθηση ευθύνης και σιγουριάς για το δίκαιο του αιτήματός μας, προσκαλέσαμε τους υποψηφίους Προέδρους της Νέας Δημοκρατίας να υπογράψουν τη Δέσμευση Προστασίας Φορολογουμένων. Μέχρι στιγμής τη Δέσμευση έχει υπογράψει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο και χαιρετίζουμε για την αποδοχή του αιτήματός μας.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του ή αν θα επιλέξουν να μην δεσμευτούν προς τα μέλη της ΝΔ και τον ελληνικό λαό σχετικά με τις φορολογικές τους προθέσεις οι κ.κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το κείμενο της Δέσμευσης Προστασίας Φορολογουμένων ζητά από τους υπογράφοντες να δεσμευτούν ότι εφόσον εκλεγούν Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας θα καταψηφίσουν, τόσο προσωπικά όσο και ως παράταξη, κάθε νομοσχέδιο που προτείνει:  αύξηση οποιουδήποτε φορολογικού συντελεστή,  κατάργηση ή μείωση οποιασδήποτε φοροαπαλλαγής, αν αυτή δεν αντισταθμίζεται από οικονομικά ισοδύναμη μείωση άλλων φορολογικών συντελεστών.

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία αυτή γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν φτάσει σε ύψιστο σημείο απόγνωσης εξαιτίας των φορολογικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης και νιώθοντας την ανάγκη να συμπαραταχθούμε με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, τον επιχειρηματικό κόσμο και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

Τους επόμενους μήνες θα απευθύνουμε αντίστοιχες προσκλήσεις στους υποψηφίους αρχηγούς και άλλων κομμάτων –με στόχο τη δημιουργία μιας ευρείας συναίνεσης για την άμεση σταθεροποίηση των φορολογικών συντελεστών και τη σταδιακή μείωσή τους– και στη συνέχεια θα ενημερώνουμε την κοινή γνώμη για τους πολιτικούς που τίμησαν ή πρόδωσαν την υπογραφή τους.

Επίσης, θα φροντίσουμε οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν ποιοι πολιτικοί αρνούνται να δεσμευτούν απέναντί τους πως δεν ετοιμάζουν νέες αυξήσεις φόρων. Η τελική λίστα των υποψήφιων προέδρων που θα υπογράψει τη Δέσμευση θα ανακοινωθεί μέσω twitter (@libertyforumgr) το ερχόμενο Σάββατο.

 

Νίκος Ρώμπαπας

[email protected]

Facebook Comments