Ένας υπουργός (ο Σταθάκης), δυο αναπληρωτές υπουργοί (Κουντουρά, Χουλιαράκης), ένας υφυπουργός (Μάρδας) και πολλοί κρατικοί λειτουργοί του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και η τρόικα σύσσωμη, θα βρεθούν στις 14 Δεκεμβρίου στην Νέα Υόρκη για μια πλήρης παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας και ένα κάλεσμα για επενδύσεις.
Στην οικονομική μητρόπολη του κόσμου, θα συναντήσουν εκπροσώπους των μεγαλύτερων επενδυτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, όπως ο John Calamos, ο Wilbur Ross, ο John Paulson, ο Julien Petit της Goldman Sachs, ο David Vaillant της BNP Paribas, ο Hubert Vannier της Deutsche Bank, οLuigi Rizzo της Bank of America Merrill Lynch με ακροατήριο δεκάδες εκπροσώπους funds, οι οποίοι καλοβλέπουν την Ελλάδα για επενδύσεις σε τομείς όπως αυτός των κόκκινων δανείων.
Αν θυμηθεί κανείς τις σχέσεις του πρώτου εξαμήνου, τόσο της κυβέρνησης με την τρόικα όσο και της κυβέρνησης με τα funds, θα έλεγε κανείς ότι έχει επέλθει πραγματική κοσμογονία.
Η τελευταία μεγάλη στροφή της κυβέρνησης (παλαιότερα θα λέγαμε κωλοτούμπα), όπως πολλές φορές έχουμε αναλύσει, ότι θα έπρεπε να είναι η φιλικότερη αντιμετώπιση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν φανταζόνταν ότι θα γίνει τόσο άμεσα και με τόσο εμφατικό τρόπο. Σαν να είναι όλα μέρος ενός καλοκουρδισμένου χρονοδιαγράμματος.
Πολλοί αναρωτιόντουσαν γιατί μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση των β’ προαπαιτούμενων. Προφανώς δεν ήξεραν ότι 3 μέρες μετά θα έπρεπε να είναι όλα ολοκληρωμένα για να παρουσιαστούν σε αυτούς που πρέπει. Τους διαχειριστές του παγκόσμιου πλούτου (παλιότερα θα λέγαμε – όχι εμείς – κοράκια).
Η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μεταλάσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σε ότι συστημικότερο έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Το μνημόνιο βρήκε – επιτέλους για να τελειώνουμε με αυτό – στα μέλη της σημερινής κυβέρνησης το προσωπικό που το εφαρμόζει, χωρίς να κοιτάζει πίσω και σίγουρα ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Να δείτε που τελικά θα αλλάξει προς το φιλικότερο και η αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας.
Θα πει κάποιος, φιλικότερη αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών γίνεται; Προφανώς όχι. Αλλά είπαμε η νέα κωλοτούμπα βρίσκεται σε εξέλιξη…
Facebook Comments