Η Wall Street εξακολουθεί να ξαφνιάζει τους επενδυτές καθώς οι διακυμάνσεις είναι τεράστιες και η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν μια ακόμα απόδειξη σε αυτό. Η Wall Street έχει ενεργοποιήσει κάθε μηχανισμό που διαθέτει προκειμένου να αποφύγει μια ισχυρή πτώση των μετοχών.

Τις τελευταίες ημέρες, κάθε φορά που υπάρχει ένα τρομοκρατικό χτύπημα, οι αγορές ανεβαίνουν επιθετικά θέλοντας να δείξουν ότι η 11η Σεπτεμβρίου έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Βέβαια, λίγες συνεδριάσεις αργότερα παραδίδονται και πάλι στους πωλητές. Την Παρασκευή, τα NFPs αποτέλεσαν μια ακόμα προσπάθεια για τους αγοραστές στη Wall Street να βγάλουν εκτός αγοράς όλους τους πωλητές και είναι βέβαιο ότι το κατάφεραν.

Τα συμβόλαια, δείχνουν ότι συνεχίζεται με μεγάλη ένταση η μείωση των θέσεων πώλησης στον S&P 500 με αποτέλεσμα αυτό να ευνοεί τις μεγάλες διακυμάνσεις. Κάθε φορά που υπάρχει σημαντική πτώση, οι πωλητές την εκμεταλλεύονται για να κλείσουν τις θέσεις τους και αυτό προκαλεί squeeze. Το παρακάτω γράφημα δείχνει τη νέα μείωση των θέσεων short στον S&P 500. Αν περάσουμε σε θετικό έδαφος, δεν αποκλείεται να δούμε και νέο ιστορικό υψηλό.

07 12 15 spxcot

Facebook Comments