Η περίοδος που ακολούθησε τον Αύγουστο είναι μια από τις πιο ταραγμένες για τη Wall Street, τουλάχιστον τα τελευταία έξι χρόνια. Είναι εμφανέστατη η αδυναμία ανόδου και με αυτό δεν αναφερόμαστε μόνο στην τρέχουσα περίοδο αλλά και σε αρκετούς μήνες πριν. Τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά δεν ήταν και κάτι τόσο σπουδαίο καθώς για μήνες σημειώνονταν με οριακές ανόδους.

Υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επόμενες εβδομάδες. Θεωρούμε ότι ο κίνδυνος μιας μεγάλης κίνησης για τον S&P 500 είναι το ίδιο μεγάλος όσο και τις ημέρες πριν από το μίνι κραχ του Αυγούστου. Δεδομένης της εικόνας της αγοράς, θα δίναμε περισσότερους πόντους στο σενάριο μιας πτωτικής κίνησης παρά μιας ανοδικής. Για να γίνει σαφές: αναφερόμαστε σε μεγάλη κίνηση και όχι σε μια ακόμα κίνηση «από τα ίδια».

Ο κλάδος υγείας είναι από τους πρωταγωνιστές του S&P 500 στον κύκλο ανόδου που ξεκίνησε το 2009. Και η συσχέτισή του με τον S&P 500 είναι στο 89%. Στο πρόσφατο ράλι, ο κλάδος υγείας έμεινε από δυνάμεις αρκετά χαμηλότερα από το βασικό δείκτη. Αυτό που μας ανησυχεί όμως, είναι ότι στο μίνι κραχ του Αυγούστου, υπήρξε μια κίνηση μέχρι και τα $56. Το γράφημα είναι χαρακτηριστικό. Και η αγορά έχει δείξει ότι δεν αγνοεί την επιστροφή στα χαμηλά σε τέτοιου είδους κινήσεις. Το είδαμε άλλωστε και στον ίδιο τον S&P 500.

10 12 15 xlv

Facebook Comments