Εδώ και πάρα πολλές ημέρες σας έχουμε ενημερώσει για τις κινήσεις των insiders των εταιριών του S&P 500. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όλα δείχνουν ότι οι insiders βιάζονται όσο ποτέ, να πουλήσουν τις μετοχές των εταιριών τους. Δε μπορεί να υπάρχει άλλος λόγος από το ότι οι ίδιοι περιμένουν ότι τους επόμενους μήνες θα αγοράσουν χαμηλότερα. Το παρακάτω γράφημα είναι χαρακτηριστικό.

11 12 15 insiders

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή έχει και μια ακόμα ερμηνεία. Για να πουλάνε μετοχές οι insiders, σημαίνει ότι και οι μελλοντικές προοπτικές κερδοφορίας δεν είναι ευνοϊκές, κάτι το οποίο συνάγεται ως συμπέρασμα ότι και οι μελλοντικές μακροοικονομικές συνθήκες στην Αμερική, δεν θα είναι θετικές. Αυτό, αποτελεί και βασικό μας σενάριο για το 2016.

Το CNBC, σε χθεσινή του αναφορά τόνισε: «Οι insiders πουλάνε μετοχές σε ιστορικά υψηλά για τη Wall Street και αυτό θα έπρεπε να είναι μια ένδειξη προς τους επενδυτές για πωλήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία, το Νοέμβριο οι insiders πούλησαν μετοχές αξίας $7,6 δισ. που είναι οι τέταρτες μεγαλύτερες μηνιαίες πωλήσεις στην ιστορία». Ιστορικά, όταν οι insiders πουλάνε μαζικά, αυτό δεν είναι καλή ένδειξη, καταλήγει το σχόλιο.

Το Bloomberg παρουσιάζει ένα γράφημα που επιβεβαιώνει τις πωλήσεις των insiders. Η αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας είναι αρνητική, για τρία συνεχόμενα τρίμηνα.

11 12 15 bloomberg

Facebook Comments