Η τράπεζα ενημέρωσε την εποπτική αρχή ότι συγκέντρωσε τα κεφάλαια τα οποία προκύπτουν κατά το βασικό σενάριο της διαγνωστικής άσκησης και ένα μέρος με βάση το δυσμενές σενάριο, ενώ έχει δεσμεύσεις για τη συγκέντρωση και επιπλέον κεφαλαίων.

Στο πλαίσιο αυτό χωρίς να χρειαστεί τη συνδρομή του ΤΧΣ, η attica θα έχει ικανό χρόνο για να προχωρήσει  στην προσέλκυση και των υπόλοιπων αναγκαίων κεφαλαίων. 

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη το βράδυ ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και εν συνεχεία άνοιξε το βιβλίο προσφορών, το οποίο έκλεισε χθες το βράδυ.

Το ΤΣΜΕΔΕ που είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας και κατέχει ποσοστό 51% του μετοχικού της κεφαλαίου θα ασκήσει στο ακέραιο τα δικαιώματά του τόσο στο βασικό όσο και στο adverse scenario.

Στις 18 Δεκεμβρίου θα γίνει η οριστική αποτίμηση της ανακεφαλαιοποίησης από την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να αποφασιστεί αν δεν έχουν καλυφθεί οι κεφαλαιακές ανάγκες αν μια τράπεζα οδηγηθεί σε resolution.

H attica bank πραγματοποιεί αύξηση για ποσό ύψους 748 εκατ. ευρώ, με το βασικό σενάριο να διαμορφώνεται στα 584 εκατ. ευρώ.

 

Facebook Comments