Πολύ μεγάλες κινήσεις κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης, καθώς η ανακοίνωση της νομισματικής πολιτικής από την BoJ, έκρυβε μικρές εκπλήξεις για τους επενδυτές. Αν και το QE παρέμεινε αμετάβλητο, υπήρξε ένα νέο πρόγραμμα αγοράς μετοχών το οποίο επιτρέπει στη BoJ να αγοράσει περισσότερα ETFs προκειμένου να στηρίξει την οικονομία. στην ανακοίνωση αυτή, το USD/JPY εκτοξεύτηκε κατά 100 pips δοκιμάζοντας τα πρόσφατα υψηλά ενώ ο Nikkei βρέθηκε να ενισχύεται κατά 2,3% ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά από την ανακοίνωση. Τελικά, τόσο το USD/JPY όσο και ο Nikkei, αντιστράφηκαν βίαια και έκλεισαν σε πτωτικό έδαφος επιδεινώνοντας την τεχνική τους εικόνα. Στη Wall Street, ο ενθουσιασμός της αύξησης των επιτοκίων κόπασε πολύ γρήγορα με τους πωλητές να εμφανίζονται επιθετικότεροι από πριν.

  • Η απόφαση της BoJ για το QE δεν είναι πλέον ομόφωνη καθώς τα μέλη ψήφισαν με ψήφους 6 υπέρ και 3 κατά.
  • Το κλίμα στις αγορές μετοχών είναι ιδιαίτερα αρνητικό και η χθεσινή συνεδρίαση αυξάνει τις πιθανότητες ενός νέου χαμηλού.
  • EUR/USD και χρυσός, προσπαθούν να βρουν αγοραστικό ενδιαφέρον σε κρίσιμα επίπεδα.
  • Δεν υπάρχουν άλλες σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για τη σημερινή συνεδρίαση.

Ανάλυση αγοράς

Dow Jones – Άνοιγμα: 17.627 Υψηλό: 17.735 Χαμηλό: 17.340 Κλείσιμο: 17.344

18 12 15 dow

 

 

 

 

 

Ο αμερικανικός δείκτης έκλεισε με ισχυρότατες απώλειες μια μόλις ημέρα μετά από την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια. Ο Dow έχασε τη σημαντική στήριξη στις 17.400 μονάδες και πλέον αναμένουμε τη δοκιμασία των χαμηλών της πλάγιας τάσης στις 17.036 μονάδες με τις πιθανότητες μιας πτωτικής διάσπασης να είναι σημαντικά αυξημένες. Μια πληθώρα δεικτών που παρακολουθούμε παρουσιάζουν ισχυρότατες αρνητικές ενδείξεις και θεωρούμε ότι τα χαμηλά του Αυγούστου είναι ο μεγάλος στόχος για τους επενδυτές. Θεωρούμε ότι οι πωλήσεις κοντά στα υψηλά έχουν μικρό ρίσκο και σημαντικές πιθανότητες για μεγάλα κέρδη.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

17.275                 17.385
17.140                 17.465
17.035                 17.550
16.900                 17.700

Facebook Comments