Η Wall Street είχε μια ιδιαίτερα άσχημη εβδομάδα με τις πιέσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή να είναι ανυπόφορες και με τους πωλητές να δείχνουν ιδιαίτερα επιθετικές διαθέσεις. Κατά την άποψή μου, οι πωλητές έχουν ως στόχο τα χαμηλά του Αυγούστου και αυτό θα το καταφέρουν αν τα στελέχη της Fed συνεχίσουν να έχουν τις ίδιες hawkish απόψεις για τη νομισματική πολιτική.

Εντός του Σαββατοκύριακου, τρία στελέχη της Fed έκαναν ιδιαίτερα επιθετικές δηλώσεις για την πορεία των επιτοκίων και αυτό είναι το τρίτο σενάριο το οποίο έχουμε αναλύσει στο Morning Briefing της Παρασκευής. Η Fed διάλεξε το δρόμο της σύγκρουσης με τις αγορές και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο είναι θετικό, τουλάχιστον ως προς τις ενδείξεις και τις ερμηνείες που έχουν αυτές.

Η πρώτη αύξηση μετά από 9 χρόνια και τα «μαύρα» σημεία

Η Fed είναι η πρώτη φορά που αυξάνει τα επιτόκια ενώ οι χρηματιστηριακές αγορές είναι σε μια ξεκάθαρη πλάγια τάση εδώ και πολλούς μήνες. Δηλαδή, δεν είναι σε άνοδο.

Η Fed είναι η πρώτη φορά που αυξάνει τα επιτόκια σε περιβάλλον αποπληθωρισμού με τις τιμές των εμπορευμάτων να βρίσκονται υπό συνεχείς πιέσεις.

Facebook Comments