Η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να επικράτησε επί του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς, γερουσιαστή του Βέρμοντ, κατά την προχθεσινή τηλεμαχία των διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος για το Δημοκρατικό Κόμμα. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μάλιστα, φαίνεται ότι έκανε αίσθηση ακόμα και διά της απουσίας της.

Κι αυτό διότι καθυστέρησε να επανεμφανιστεί λόγω του καλέσματος… της φύσης. Η κ. Κλίντον καθυστέρησε να επιστρέψει από την τουαλέτα, καθυστέρηση για την οποία, μάλιστα, ζήτησε ευθαρσώς συγγνώμη. Σύμφωνα με τα μπλογκ, φαίνεται ότι η κ. Κλίντον αναγκάστηκε να περιμένει έξω από την τουαλέτα τη σειρά της μέχρι να ολοκληρώσει την επίσκεψή της η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην κυβερνήτη του Μέριλαντ, Μάρτιν Ο’ Μάλεϊ.

Κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών διαξιφισμών η κ. Κλίντον φάνηκε να υποστηρίζει κάποια τμήματα της στρατηγικής του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όσον αφορά την αντιμετώπιση του ISIS. Ο Μπέρνι Σάντερς την κατηγόρησε ότι με πολύ μεγάλη ευκολία και σπουδή ζητάει την αλλαγή του συριακού καθεστώτος. Πάντως, η κ. Κλίντον αρνήθηκε να απαντήσει εάν θα τασσόταν υπέρ της κατάρριψης ρωσικών αεροσκαφών για παραβιάσεις της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία.

Εκτός των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, η Χίλαρι Κλίντον δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να αυξήσει τους φόρους στους μεσοαστούς Αμερικανούς και αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα των μεταρρυθμίσεων του Μπέρνι Σάντερς, όπως οι αλλαγές του συστήματος υγείας και η δωρεάν εκπαίδευση, ενώ κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι με τις ακραίες θέσεις του βοηθάει τους στρατολόγους του «Ισλαμικού Κράτους» να φέρουν νέο αίμα στην οργάνωση.

Την ίδια στιγμή, ο διεκδικητής του προεδρικού χρίσματος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Ντόναλντ Τραμπ, εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου ABC, λέγοντας στον δημοσιογράφο που προηγουμένως είχε αναφερθεί στον φόνο της Αννα Πολιτκόφσκαγια, ότι τα περί δολοφονιών δημοσιογράφων από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν δεν είναι παρά κενοί και κυρίως αναπόδεικτοι ισχυρισμοί.

Έντυπη

Facebook Comments