Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες για την υπόθεση της ΕΡΤ, θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έκανε γνωστό από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που το απόγευμα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Χανίων στην περιοχή της Σούδας.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα εξετάσει και τυχόν αστικές ευθύνες όλων όσων αποφάσισαν και κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν διαδικασίες που θα στοιχίσουν στον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα φορολογούμενο πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν κόστισε η ΕΡΤ στον Έλληνα φορολογούμενο διότι όπως είναι γνωστό δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αντιθέτως το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσα από τις αποζημιώσεις, μέσα από τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις, τα συμβόλαια αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν, μέσα από μια σειρά από συμβάσεις οι οποίες καταγγέλλονται θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για τον Έλληνα σε μια εποχή κρίσης.

Μέσα από όλα αυτά νομίζω ότι το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να εξετάσει αλλά και να καταλογίσει ευθύνες.

Δεν μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αδειάζοντας τη βουλή.

Νομίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις που από την πρώτη στιγμή είχαν καταδικάσει αυτή την απόφαση θα υπερψηφίσουν την πρόταση της εξεταστικής επιτροπής» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί καθώς για δεύτερη εβδομάδα δεν υλοποιεί την απόφαση του ΣτΕ για άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής του δημόσιου σήματος της ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα σημείωσε πως σήμερα «μάθαμε πως προτίθεται να μην τηρήσει και τους νόμους που διέπουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το όλο γεγονός τραγέλαφο και την κυβέρνηση επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Επεσήμανε, δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να μείνει η Βουλή ανοιχτή και να έρθει προς συζήτηση η πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί και που ζητάει την ακύρωση της απόφασης που έκλεισε την ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΡΑ Χανίων όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους και τους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε ραδιοφωνική εκπομπή, καθώς οι δημοσιογράφοι του σταθμού δεν έχουν σταματήσει να εκπέμπουν πρόγραμμα, παρά την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ υπέγραψε ψήφισμα των εργαζομένων οι οποίοι ζητούν να μην κλείσει ο σταθμός που εκπέμπει εδώ και 67 χρόνια και να μην γίνουν οι σχεδιαζόμενες απολύσεις.

Facebook Comments