Η Ελλάδα δεν είναι μια χρεωκοπημένη χώρα. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα με χρεωκοπημένο δημόσιο τομέα που λυσσαλέα τον υπερασπίζονται τα αριστερίζοντα και λαϊκιστικά κόμματα της νέας συγκυβέρνησης.

Οι έντονες αντιδράσεις κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων που εκδηλώνονται κυρίως μέσω διαδηλώσεων, απεργιακών κινητοποιήσεων και μπλοκαρίσματος δρόμων και δημοσίων υπηρεσιών καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης προεκλογικά, μοιράστηκαν με απόλυτη επιτυχία την ψευδαίσθηση τους με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα ότι το κοντινό μέλλον θα είναι το ίδιο ή περίπου το ίδιο με το μακρινό παρελθόν.

Αντιμαχόμενη το μέλλον και τις αλλαγές και υπερασπίζοντας τη συνέχεια και το παλιό προεκλογικά, η νέα συγκυβέρνηση τώρα έρχεται αντιμέτωπη με ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στην ιδεολογία της, πολύ δε περισσότερο στην κοσμοθεώρηση της.

Προσφυγικό, δημογραφικό, ευρωπαϊκό, οικονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτελούν τις βασικότερες προκλήσεις που οφείλουν να αντιμετωπιστούν με συνέπεια και έργα και όχι με εντυπωσιασμούς και λόγια.

Αντικειμενικά, η νέα συγκυβέρνηση ως ο αδιαμφισβήτητος υπερασπιστής του κρατισμού που θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα τη διατήρηση της κρατικής μηχανής ως έχει και φυσικά εμπλουτισμένη με άεργα κομματικά στελέχη, όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα αλλά και δεν μπορεί να θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Μέρα με τη μέρα και με το βαθμό δυσκολίας της διακυβέρνησης σταδιακά να αυξάνεται και τα περιθώρια επίλογων να στενεύουν, η νέα συγκυβέρνηση καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και ρητορείες άλλων εποχών, οπόταν ο διχασμός, η πόλωση και η αβεβαιότητα λειτουργούσαν ως προστατευτικό ανάχωμα σε κόμματα και κυβερνήσεις.

Η πλειονότητα του ελληνικού λαού έχει πλέον αντιληφθεί ότι το πολυδιαφημιζόμενο έργο της νέας συγκυβέρνησης εξαντλείται σε διορισμούς και τακτοποίηση της κομματικής πελατείας ενώ δεν διαθέτει απολύτως κανένα οργανωμένο και μακροπρόθεσμο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Η απογοήτευση και η γενικευμένη δυσαρέσκεια είναι πλέον έντονη για  μεγάλο κομμάτι του λαού μας κυρίως γιατί διαπιστώνει ότι του στερείται όχι μόνο η προοπτική αλλά και οι ελπίδες για ένα καλύτερο σήμερα.

Πλέον, οι αλλαγές και το ίδιο το μέλλον έχουν ξεπεράσει τη νέα συγκυβέρνηση που είναι ολοκληρωτικά ανίκανη να αντιδράσει και γι αυτό σύντομα, ο ελληνικός λαός θα τη στείλει εκεί που της αξίζει, στο μακρινό παρελθόν.

Facebook Comments