Νέα μηνύματα στέλνουν οι Βρυξέλλες προς την Αθήνα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως το κουαρτέτο των Θεσμών δεν πρόκειται να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις.

Όπως ανέφεραν μάλιστα οι ίδιοι αξιωματούχο, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να πάρουν ακόμη και μήνες, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνεργασία από την ελληνική πλευρά. Νωρίτερα πάντως, ο ίδιος ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε «προϊδεάσει» για την απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από τους Θεσμούς, λέγοντας πως υπάρχουν ακόμη αγκάθια στις διαπραγματεύσεις και στέλνοντας μήνυμα πως η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Φεβρουραρίου. Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, σε περίπτωση που αυτή πάει μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, «τότε καήκαμε». 

Τι ανέφεραν αξιωματούχοι της ΕΕ στο MNI 

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη και πάλι με χρηματοδοτική κρίση καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για το ασφαλιστικό και το προσφυγικό, αναφέρει σε δημοσίευμα του το γερμανικό MNI.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της ευρωζώνης, οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές μπορεί να πάρουν ακόμη και μήνες, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργαστεί πλήρως στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Όπως αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος, οι Θεσμοί δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων εάν δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις.

Facebook Comments