Οι πωλητές συμπαρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους και αυτό φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή. Πρακτικά, οι αγορές θα έπρεπε να αντιδράσουν ανοδικά από τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς έχουν προσεγγιστεί πολυετή κρίσιμα επίπεδα και δοκιμασίες επιπέδων που δε θα μπορούσαν να διασπαστούν χωρίς αντίδραση.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάπου εδώ είναι ο βραχυπρόθεσμος πυθμένας, καθώς οι τεχνικές ενδείξεις έχουν ακόμα λίγο χώρο για να γίνουν και πάλι extreme oversold. Σε μια συνεδρίαση όμως όπως η σημερινή με τις πιέσεις να είναι εξωφρενικές, ο πυθμένας ίσως να μην είναι μακριά.

Στο παρακάτω γράφημα, η πορεία του S&P 500 το 2008 είναι ίδια με σήμερα. Τότε, μετά από πτώση 325 μονάδων από τα ιστορικά του υψηλά, προσπάθησε να περάσει κάτω από τον ΚΜΟ 200 εβδομάδων και μετά από διακυμάνσεις πραγματοποίησε ένα μικρό ράλι, πριν έρθει η καταστροφή. Σήμερα, ο S&P 500 προσπαθεί να διασπάσει τον ΚΜΟ 200 εβδομάδων με τις απώλειες από τα ιστορικά υψηλά στις 325 μονάδες. Ο τεχνικός δείκτης που παρακολουθούμε, με την ίδια σχεδόν συμπεριφορά.

11 02 16 spxweekly

Τα επίπεδα απαισιοδοξίας, έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Η καλύτερη φάση για τους big traders να βγάλουν ένα εύκολο μεροκάματα μερικών ημερών.

11 02 16 spxpessimism

Επίσης το short interest είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα το οποίο σημαίνει ότι πιθανότατα, τα χειρότερα έρχονται.

11 02 16 shortinterest

Facebook Comments