Στην 86η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2016 η Honda θα παρουσιάσει την ανανεωμένη γκάμα μοντέλων της, ενώ σε παγκόσμια πρώτη θα εμφανίσει το το Civic Hatchback Prototype.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον «πρόλογο», τουλάχιστον εξωτερικά, της 5θυρης hatchback έκδοσης του Civic, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη το 2017. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο βρετανικό εργοστάσιο της Honda (HUM) στο Swindon και θα εξάγεται σε παγκόσμιες αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ.

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα θα πραγματοποιήσει με τη σειρά του, το Clarity Fuel Cell, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο τον περασμένο Οκτώβριο. Το Clarity Fuel Cell είναι το παγκοσμίως πρώτο sedan κυψελών καυσίμου παραγωγής, που φιλοξενεί ολόκληρο το σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου κάτω από το καπό. Η αυτονομία του Clarity Fuel Cell φτάνει τα 700 km – η καλύτερη στην κατηγορία – ενώ η μοναδική διάταξη χώρων επιτρέπει τη μεταφορά ακόμα και πέντε επιβατών.

Επίσης, μετά την ανακοίνωση της έναρξης των πωλήσεων στην Αμερική, η Honda επιβεβαιώνει ότι οι παραδόσεις του Honda NSX στους πρώτους Ευρωπαίους πελάτες θα ξεκινήσουν το 2016. Το νέο NSX «παντρεύει»  κλασικές αναλογίες –χαμηλό ύψος / μεγάλο πλάτος– με μοντέρνες  και ελκυστικές επιφάνειες, ένα επιθετικό εμπρός τμήμα και πίσω φώτα που αποτίνουν φόρο τιμής στο πρώτο NSX. Το νέο υβριδικό υπεραυτοκίνητο διαθέτει νέο DOHC V6 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο με δύο υπερσυμπιεστές που συνεργάζονται με ένα ειδικά σχεδιασμένο εξάρι κιβώτιο 

Facebook Comments