Τις πληροφορίες για αύξηση του συντελεστή έκτακτης εισφοράς επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, διαψεύδοντας μόνο το ενδεχόμενο της αναδρομικότητας.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναδρομικής εισφοράς, συζητάμε όλα τα φορολογικά μέτρα με βάση το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει αύξηση του πλεονάσματος μέχρι το 2018» σημείωσε στο Mega.

Ο υπουργός εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία ότι μέχρι το Πάσχα θα υπάρξει συμφωνία. «Το καθολικό, γιατί αισιοδοξώ» δήλωσε χαριτολογώντας με αφορμή τη δήλωση Μοσκοβισί. Δήλωσε ότι υπάρχει σύγκλιση στα βασικά στοιχεία, για τα τέσσερα θέματα (ασφαλιστικό, δημοσιονομικό, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και κόκκινα δάνεια) τα οποία έχουν ωριμάσει όπως είπε.

«Δεν θέλουμε τα στεγαστικά δάνεια να αποτελέσουν αντικείμενο αγοραπωλησίας, αυτό προσπαθούμε» τόνισε, ωστόσο πρόσθεσε ότι «εν δυνάμει μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο τα ξένα funds, αν κάνουν σωστά τη δουλειά».

Για το ασφαλιστικό τόνισε ότι «υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις, οι όροι που οι μισθωτοί συνεισφέρουν εδώ και 30 χρόνια στο ασφαλιστικό πρέπει να εξομοιωθούν και με άλλες ομάδες που έως τώρα δεν συνεισέφεραν… Θα πρέπει να πληρώνουν ανάλογα με το εισόδημά τους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές» υποστήριξε, αν και παραδέχθηκε πως «είναι ένα θέμα ότι δεν θα απολαμβάνουν ανάλογα προνόμια, θα πρέπει να κάνουμε διάλογο».

«Είναι απόλυτα παραπλανητική η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε στις εκλογές Σεπτεμβρίου πράγματα μη εφαρμόσιμα. Δεν εφαρμόσαμε το σύνολο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, αλλά κάποια από τα μέτρα του, και εκλεγήκαμε με βάση τη συμφωνία, δεν κρύψαμε κάτι» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών. 

Facebook Comments