Αργία και πάλι στις διεθνείς αγορές, μετά το Πάσχα των Καθολικών και οι επενδυτές θα χρειαστεί να περιμένουν μερικές ακόμα συνεδριάσεις για να δουν αν η Wall Street βρίσκεται κοντά σε μια νέα αναδίπλωση, μετά από τα υπερκέρδη των τελευταίων εβδομάδων.

Πάντως, η συνεδρίαση της Παρασκευής, έστω και με μηδενικό επενδυτικό ενδιαφέρον, έδειξε ότι η πτώση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς υπάρχουν αγοραστές έκτακτης ανάγκης (Fed), οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν όσο μπορούν την άνοδο των δεικτών. «Καύσιμο» υπάρχει αρκετό όπως φαίνεται και αυτό δεν είναι άλλο από το short interest το οποίο έχει βρεθεί και πάλι στα επίπεδα του 2008. Αυτό σημαίνει ότι οι ισχυροί αγοραστές είναι σε θέση να πιέσουν υψηλότερα ώστε να βγάλουν όσους μπορούν εκτός παιχνιδιού.

28 03 16 openinterest

Επιπλέον, ένας ακόμα κινητήριος μοχλός για τις μετοχές, οι επαναγορές ιδίων μετοχών, έχουν σχεδόν αγγίξει τα υψηλά του 2008 και μια πιθανή μείωση στα επόμενα τρίμηνα θα προκαλέσει απανωτά σοκ στις μετοχές. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να δούμε μείωση της αγοραστικής δυναμικής από τις επόμενες συνεδριάσεις.

28 03 16 buybacks

Διαδικασία διαμόρφωσης κορυφής, σύμφωνα και με τον ακόλουθο δείκτη, ο οποίος είχε προβλέψει στο 100% το ράλι που ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου. Παρακάτω το ενημερωμένο γράφημα, καθώς η τελευταία φορά που το παρέθεσα ήταν λίγες συνεδριάσεις πριν από τη 12 Φεβρουαρίου.

Facebook Comments