Την πρόθεση των δανειστών να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στις αρχές Μαΐου, εξέφρασε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης Κλαους Ρέγκλινγκ.

Όπως τόνισε, αμέσως μετά θα είναι δυνατόν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Μάλιστα, ο γερμανός αξιωματούχος παρατήρησε ότι η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις «είναι πιθανότατα η πιο αδύναμη στην ΕΕ.»

«Οι Ευρωπαίοι θα προχωρήσουν σε συμφωνία με την Αθήνα για την πρώτη αξιολόγηση αφήνοντας προσωρινά εκτός το ΔΝΤ εάν χρειαστεί» εκτιμά από την πλευρά της η Citigroup.

Σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι η διαρροή των διαλογών Τόμσεν – Βελκουλέσκου μπορεί να μην προσθέτει κάτι νέο αναφορικά με τις προσθέσεις του Ταμείου, συμβάλει ωστόσο σαφέστατα στην επιδείνωση των σχέσεων Αθήνας και Ταμείου.


«Ο λογαριασμός των μέτρων πρέπει να βγαίνει» ξεκαθάρισε προς Αθήνα και Ευρώπη η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Bloomberg.

«Το ΔΝΤ είναι αναπόσπαστο κομμάτι των προγραμμάτων διάσωσης», διεμήνυσε, μετά τον εκπρόσωπο του γερμανού υπουργού Οικονομικών, και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν.

«Το ΔΝΤ είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης» δήλωσε όμως και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν.
 

Facebook Comments