Το short covering επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα hedge funds είχαν ιδιαίτερα μεγάλες θέσεις πώλησης…

Η χθεσινή πτώση της Wall Street ενεργοποίησε σειρά ενδείξεων πώλησης και από σήμερα και στο εξής, αναμένουμε κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας. Θεωρούμε ότι οι επόμενες 10 εβδομάδες δεν θα είναι εύκολες για τις αγορές και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η άνοδος των αμερικανικών αγορών έχει ολοκληρωθεί. Φαίνεται ότι κάτι παρόμοιο εκτιμούν και οι insiders των εταιριών του S&P 500, καθώς χθες εκτόξευσαν κατακόρυφα τις πωλήσεις μετοχών τους.

06 04 16 insiders

Επίσης, οι άλλες μεγάλες διεθνείς αγορές μετοχών, σημειώνουν ισχυρές αρνητικές αποκλίσεις και αυτό είναι μια σαφείς ένδειξη ότι οι επενδυτές επιλέγουν την έξοδο από τα χρηματιστήρια και την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους σε χρυσό και γεν. Τα στοιχεία από τις τοποθετήσεις των μικρών επενδυτών στο JPY, δείχνουν ότι η πτωτική διάσπαση των 110,00 θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Το πρόσφατο ράλι της Wall Street, προήλθε από ένα τεράστιο short covering όπως αποδεικνύει και το παρακάτω γράφημα της JP Morgan. Το short covering προκλήθηκε από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και από την μείωση των πιέσεων προς την κινεζική οικονομία. Το περιβάλλον που διαμορφώθηκε όμως, ευνόησε μόνο τη Wall Street και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές δομικές ανησυχίες.

06 04 16 shortcovering

Το short covering επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα hedge funds είχαν ιδιαίτερα μεγάλες θέσεις πώλησης, όπως είχαμε προειδοποιήσει και από το Morning Briefing.

06 04 16 spxCOT

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές, συγκριτικά με τις αμερικανικές μετοχές, βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει ένα γρήγορο πτωτικό σερί για τον S&P 500.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, ο βασικός κίνδυνος παραμένει η δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Η στροφή προς μια πιο dovish ρητορική έχει αποδειχθεί μια ισχυρή στήριξη για τη Wall Street.

Trading Corner

Ο S&P 500 δείχνει ότι είναι έτοιμος για την επόμενη μεγάλη κίνηση. Στο χθεσινό 1/3 της θέσης μας θα προσθέσουμε και τα υπόλοιπα 2/3 και θα παρακολουθήσουμε με υπομονή τις κινήσεις των επόμενων εβδομάδων.

*Οι πιθανές τοποθετήσεις που αναφέρονται στο Morning Briefing, δεν αποτελούν σύσταση ή προτροπή για επενδύσεις. Οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν την κατάλληλη βοήθεια από τους εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους τους, σε περίπτωση που θέλουν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές.

Facebook Comments