Οι αγορές δείχνουν να έχουν φτάσει σε ένα σημείο από το οποίο κάθε περαιτέρω άνοδος μοιάζει πραγματικά δύσκολη, καθώς στην τρέχουσα άνοδο παρατηρούμε σημαντικές αποκλίσεις. Μια από τις αποκλίσεις αυτές είναι μεταξύ του S&P 500 και του Nasdaq, του S&P 500 και των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών.

Η άνοδος ήταν τόσο έντονη που η απόσταση από τον ΚΜΟ 50 ημερών έχει βρεθεί σε ένα πολύ κρίσιμο επίπεδο. Οι αγοραστές θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά αν θέλουν να αγοράσουν σε αυτά τα επίπεδα.

Ο S&P 500 βρίσκεται σε σε απόσταση αναπνοής από τα ιστορικά του υψηλά, αλλά οι μετοχές που σημειώνουν νέα υψηλά έτους, είναι ακόμα λιγότερες από την προηγούμενη κορυφή.

Την ίδια ώρα, στην Αμερική, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Και συνήθως, όταν βρισκόμαστε λίγο πριν από μια μεγάλη χρηματιστηριακή πτώση, η Wall Street ανεβαίνει παράλογα για να κρύψει τα προβλήματα. Το παρακάτω γράφημα δείχνει την αύξηση του χρέους μη τραπεζικών εταιριών και την αύξηση των χρεοκοπιών. Η Αμερική είναι στην έναρξη ενός νέου άσχημου κύκλου. Το πότε θα ξεδιπλωθεί πλήρως είναι κάτι το οποίο οφείλουμε να το μελετάμε εβδομάδα με την εβδομάδα.

Χθες υπήρξε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο χρυσό αλλά ακόμα καλύτερα ήταν τα πράγματα στο ασήμι. Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για ένα ισχυρό short squeeze. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει προς την περιοχή των $22-$23. 

Facebook Comments