Οι αγορές δείχνουν ότι έχουν αρχίσει να αποκτούν μια άλλη δυναμική στις τελευταίες συνεδριάσεις. Η Wall Street έχει κορυφώσει και όλα δείχνουν ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο κατά την οποία θα δούμε κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας και ισχυρές απώλειες για τους δείκτες.  Αυτό σημαίνει ότι δεδομένης της πλάγιας τάσης, τα πρόσφατα χαμηλά αποτελούν και πάλι το βασικό στόχο, αν και η πορεία προς τα επίπεδα αυτά, δεν εκτιμώ ότι θα είναι ήρεμη.

Η περίοδος των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου άφησε μια πικρή γεύση και σίγουρα τα επόμενα τρίμηνα αναμένεται να έχουν μεγαλύτερες εκπλήξεις. Η πτώση στην εταιρική κερδοφορία οδήγησε στην άνοδο του P/E του S&P 500, το οποίο πέρασε πάνω από το 20 και πλέον βρίσκεται σε υψηλά 6 ετών. Το επίπεδο του 20 αποτελεί ένα επίπεδο το οποίο έχει οδηγήσει σε ανατροπή μακροπρόθεσμων κύκλων για τον S&P 500 εξετάζοντας τα στοιχεία από το 1900 μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η ύφεση στην εταιρική κερδοφορία, είναι γεγονός και αυτό αναμένεται ότι θα έχει γενικότερες επιπτώσεις στη νομισματική πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Οι αναλυτές έχουν πραγματοποιήσει μια νέα αντιστροφή στις προβλέψεις τους και μετά από δυο εβδομάδες συνεχώς υψηλότερων στόχων, πλέον αναθεωρούν πτωτικά τις προβλέψεις τους. Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε τη συμπεριοφορά του S&P 500 σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Facebook Comments