Τα βότανα σύμμαχος της «φυσικής» αποτοξίνωσης
Η Ελλάδα είναι πράγματι ένας ευλογημένος τόπος ειδικά στο θέμα της διατροφής
Η Ελλάδα είναι πράγματι ένας ευλογημένος τόπος ειδικά στο θέμα της διατροφής
Η Ελλάδα είναι πράγματι ένας ευλογημένος τόπος ειδικά στο θέμα της διατροφής. Εάν επομένως, αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε δίαιτα, ή να επιχειρήσουμε μία αποτοξίνωση, λίγο πριν το καλοκαίρι, τότε δεν είναι καθόλου δύσκολο να το πετύχουμε, καθώς η ελληνική γη διαθέτει άπειρα βότανα στην υπηρεσία μας.
Ας δούμε παρακάτω ορισμένα βότανα τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να αποτοξινωθούμε φυσικά, ή να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση, με την βοήθεια των συνεργατών του Λόγω Διατροφής:
AdTech AdΤσουκνίδα: Διουρητικό βότανο, καθαρίζει το αίμα και τονώνει τον οργανισμό. Πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο και βιταμίνες (Α, Β, C)
Πικραλίδα: Η πικραλίδα ή αλλιώς ταραξάκος ρυθμίζει την όρεξη, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και έχει καταπραϋντική δράση.
Γαϊδουράγκαθο: Το βότανο με την ισχυρή αποτοξινωτική δράση. Αναγεννά κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος, αλλά και προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες του περιβάλλοντος, αλκοόλ και από υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων.
Τζίντζερ: Το τζίντζερ φρέσκο ή αποξηραμένο ενισχύει την καύση των θερμίδων, προκαλώντας τους ιστούς να χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια. Το τζίντζερ βοηθάει επίσης στη λειτουργία των αρθρώσεων και στον έλεγχο της χοληστερόλης. Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ είναι ως τσάι το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε από τοξίνες.
Κόλιανδρος: εξαιρετικό για την αποτοξίνωσή από τον υδράργυρο (βαρύ μέταλλο), ο οποίος έχει διεισδύσει στο περιβάλλον. Μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν όλες τις σαλάτες μας αλλά και τα περισσότερα φαγητά μας… μπορεί να γίνει χυμό μαζί, με καρότα, μήλα, παντζάρια, άλλα και με οποιοδήποτε πράσινο λαχανικό και να μας προσφέρει ένα γευστικό smoothie
Κολλιτσίδα, τα φύλλα της οποίας καταναλώνονται και βρασμένα σε σαλάτες, είναι ένα βότανο που απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και καθαρίζει το αίμα. Η κύρια ουσία του είναι ένα γλυκοσίδιο, το ασπερουλοσίδιο.
Facebook Comments