Credit Agricole: Η Fed θέλησε να διατηρήσει όλες τις επιλογές ανοιχτές, σχετικά με το επόμενο βήμα, στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Τα μέλη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, διατήρησαν την ευελιξία που τους προσφέρει η δυνατότητα να αναλύσουν τα επερχόμενα στοιχεία και στη συνέχεια να αποφασίσουν σχετικά με το αν η οικονομία μπορεί να αντέξει μια αύξηση τον Ιούνιο. Τα μέλη της Fed βλέπουν την επιβράδυνση του πρώτου τριμήνου ως προσωρινή και επισημαίνουν ότι η ανεργία βελτιώνεται.

Η CA, εηακολουθεί να βλέπει δυο αυξήσεις επιτοκίων για το 2016, αλλά εκτιμά ότι η επόμενη αύξηση θα γίνει τον Ιούλιο, όταν και θα υπάρχουν στοιχεία και για το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Credit Suisse: Τα χθεσινά πρακτικά έδειξαν ότι η Fed θα παραμείνει στο δρόμο της αύξησης των επιτοκίων, παρά την αύξηση της μεταβλητότητας. Πολλά στελέχη, υπενθυμίζουν ότι η Fed θα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής. Σύμφωνα με την CS, τα μακροοικονομικά στοιχεία του Q2 αναμένονται πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα του Q1.

Η CS επιμένει ότι θα υπάρξουν δυο αυξήσεις επιτοκίων το 2016, με την επόμενη να έρχεται το Σεπτέμβριο.

BNP Paribas: Τα πρακτικά του Απριλίου ήταν hawkish και αυτό αποτελεί έκπληξη. Η BNP αντιλαμβάνεται ότι η Fed θα αδράξει οποιαδήποτε ευκαιρία υπάρξει, προκειμένου να αυξήσει τα επιτόκια. Η BNP θεωρεί ότι οι πιθανότητες μιας αύξησης είναι μεγαλύτερες από αυτές που αποτυπώνουν τα πρακτικά, αλλά θεωρεί ότι το ΑΕΠ δεν επιτρέπει μια αύξηση επιτοκίων.

Η BNP Paribas, υιοθετεί μαι ισχυρά dovish προσέγγιση καθώς εκτιμά ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια το 2016 αλλά ούτε και το 2017.

BofA Merrill: Τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν χθες, αυξάνουν τις εκτιμήσεις για μια νέα άνοδο των επιτοκίων, σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που αποτυπώνει η αγορά. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εκτιμήσεις για την πορεία του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο αλλά η BofA Merrill εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση πριν από το Σεπτέμβριο.

Barclays: Hawkish είναι η εκτίμηση της Barclays για τα πρακτικά του Απριλίου. Η Fed διατηρεί μια βραχυπρόθεσμη ματιά για την οικονομία και αν υπάρξουν θετικά macro στις επόμενες εβδομάδες, τότε θα μπορούσε να υπάρξει και νέα αύξηση των επιτοκίων.

Η Barclays διατηρεί την άποψη για δυο αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2016 αλλά ακόαμ δεν είναι σίγουρη αν η επόμενη θα είναι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και θα ξεκαθαρίσει τη θέση της μετά την ομιλία της Yellen στις 6 Ιουνίου.

Facebook Comments