Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, αρχικά, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο που μιλούσε από βήματος.

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο ανταπάντησε στην κριτική που του άσκησε το ΠΑΣΟΚ διά στόματος Γιάννη Κουτσούκου : «Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι σε 3 λεπτά μπορείτε να πείτε τόσες ανακρίβειες. Είπατε ότι τα έσοδα θα πάνε στους δανειστές, ότι 100 χρόνια τα έσοδα θα πάνε στους ξένους, ότι οι ξένοι βάζουν 3 μέλη και εμείς 2 »

Ο Ε. Τσακαλώτος διασαφήνισε ότι «στο Εποπτικό του Ταμείου βάζουμε 3 μέλη. Το ΔΣ που διορίζεται από το Εποπτικό έχει πλειοψηφία δική μας , ελληνική. Στην πλειοψηφία του δ.σ. θα είναι Έλληνες, το Ταμείο θα είναι ελληνικό, διοικείται από την Ελλάδα και η συμφωνία λέει ότι η ιδιοκτησία του Ταμείου είναι ελληνική . Δεν σώζετε το κόμμα σας με ψέματα ». Ενώ είπε στο Γ. Κουτσούκο: «Να πάρει πίσω ότι δίνουμε την περιουσία για 100 χρόνια, ότι το ΔΣ δεν είναι ελληνικό, ότι τα έσοδα θα πηγαίνουν στους ξένους για το χρέος , διότι θα πηγαίνουν κατά 50% για το χρέος και το 50% στα δημόσια έσοδα για επενδύσεις».

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «εκείνο το βράδυ που το διαπραγματευτήκαμε και κερδίσαμε να μην γίνει αυτό που ήθελε ο Σόιμπλε , είμαι βέβαιος ότι και εσείς εκείνο το βράδυ θα το διαπραγματευόσασταν αυτό , όμως η ΝΔ που στηρίζετε δεν θα το έκανε ».

Τότε, ο Ε. Τσακαλώτος σχολίασε ότι εδώ και δύο χρόνια παρακολουθεί τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να διακόπτει εδώ και δύο χρόνια χωρίς ποτέ να έχει πει κάτι σοβαρό. Με ΤΟΝ Α. Γεωργιάδη να εξοργίζεται και να φωνάζει πώς γίνεται να του επιτρέπεται να μιλάει έτσι.Ιδού ο διάλογος που ακολούθησε με τον βουλευτή της ΝΔ να φωνάζει όρθιος από τα έδρανα της Βουλής.

Άδωνις Γεωργιάδης: Μην έχεις ύφος. Τα ξεπουλάς όλα.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εσύ τι είσαι; Ο Τζον Γουέινκαι πετάγεσαι;

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν έχει τέτοια σήμερα. Θα πιείτε όλο το πικρό ποτήρι. Τόσα χρόνια ήσασταν εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και τώρα ιδιωτικοποιείτε τα πάντα για να μείνετε βουλευτές .

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είσαι γραφικός.

Άδωνις Γεωργιάδης: Άντε ρε ξεφτίλα που έλεγες ότι θα παραιτηθείς κιόλας και που τα ξεπουλάς όλα για να μείνεις Υπουργός .

Άδωνις Γεωργιάδης: (απαντά σε φωνές από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ) Εσείς βουλώστε το και σκύψτε το κεφάλι.

Χαρά Καφαντάρη: Ησυχία.

Άδωνις Γεωργιάδης: Να βγάλει τον σκασμό. Δίνει τη δημόσια περιουσία και μιλάει;

 

 

Facebook Comments