Non event η χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ και η επακόλουθη συνέντευξη Τύπου του Mario Draghi, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο καθώς η ΕΚΤ δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει και νέες κινήσεις πριν περάσει αρκετός χρόνος ώστε να μπορέσει να γίνει μια αποτίμηση των μέτρων. Άλλωστε, μετά από τη διεθνή έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις κεντρικές τράπεζες, οι ενέργειες αναμένεται ότι θα είναι πιο στοχευμένες.

Στο μέτωπο της Ελλάδας, καμία αλλαγή δεν έγινε καθώς η ΕΚΤ, αρνήθηκε να επαναφέρει το waiver αφού η πρώτη αξιολόγηση εκκρεμεί.  Αυτό σημαίνει ότι όσο υπάρχουν εκκρεμότητες, η ΕΚΤ δεν θα ασχολείται με το θέμα αυτό.

Η Wall Street πραγματοποίησε μια ακόμα ανοδική συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να βρίσκουν περισσότερη επενδυτική αξία κρυμμένη σε μια άνοδο, παρά σε μια πτώση. Η συμπεριφορά αυτή, δε διαφέρει από την αντίστοιχη συμπεριφορά 12 μήνες πριν, όταν και στην αγορά των options παρατηρήθηκαν ενδείξεις οι οποίες 2 μήνες μετά οδήγησαν σε ισχυρότατες πιέσεις.

Στο παρακάτω γράφημα μπορούμε να δούμε ότι τα flows δε φαίνεται να ευνοούν και τόσο πολύ τους αγοραστές για τις επόμενες εβδομάδες, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποιο γεγονός που θα ενεργοποιήσει τους πωλητές.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις το 3% αισθάνεται απαισιοδοξία στα τρέχοντα επίπεδα της Wall Street και αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο δείκτης Philly Fed δεν έχει να μας παρουσιάσει θετικές ενδείξεις για τους επόμενους μήνες και ήδη παρατηρείται μια πτωτική τάση στη μεταποίηση και σε άλλους ζωτικούς κλάδους της αμερικανικής οικονομίας.

Facebook Comments