Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στην πλατεία και τους γύρω δρόμους συγκεντρώθηκαν κατ ελάχιστον 10.000 άτομα, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός από τους διοργανωτές, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός από τους διοργανωτές, δεδομένου του κλίματος πόλωσης που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και το φόβο επεισοδίων.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές αποχωρούν φεύγουν με το μέτρο, λίγο πριν από την έναρξη της στάσης εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, στις 21.00. Σταδιακά, ανοίγουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν:

– «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο»

– «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος»

– «Κλέφτες, παραιτηθείτε»

– «Τσίπρα ψεύτη, παραιτήσου»

– «Τσίπρα go home»

Υπήρχαν ωστόσο και πιο… εμπνευσμένα, όπως:

– «Ό,τι και ναι πω είναι λίγο, λυπηθείτε μας, παραιτηθείτε»

– «εεε, οοο, τον Καρανίκα ζούμε, να δούμε υπουργό»

– «Εδώ τα καλσόν, κάτω η χούντα του Τσίπρα»

– «Πληρώνουμε το ΤΕΒΕ, πληρώνουμε το ΙΚΑ, πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για σένα Καρανίκα»

– «Έξω οι Μαδούροι από την Κουμουνδούρου»

– Την… τιμητική της είχε και η Θεανώ Φωτίου, η φωνή της οποίας ακουγόταν από τα ηχεία να λέει: «Τι είμαστε; Απατεώνες είμαστε…», κάτι που έκανε πολύ κόσμο να κουνάει με νόημα το κεφάλι.

Όσον αφορά στους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι είχαν προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στις 19:00, επίσης στο Σύνταγμα, αναφορές έκαναν λόγο για ομάδα περίπου 30 ατόμων, που είχε συγκεντρωθεί νωρίς στα Προπύλαια, ωστόσο στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Επίσης, αποδείχθηκε ωφέλιμη η αλλαγή ώρας στις 18:30 από τις 20:00 από τους διοργανωτές αφού ο κόσμος έσπευδε μετά τις 20:30 να προλάβει τους τελευταίους συρμούς του μετρό.


Νωρίτερα:

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο του κινήματος «Παραιτηθείτε» στην πλατεία Συντάγματος, που προκάλεσε και σήμερα Τετάρτη την αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

Κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι που διαδηλώνουν ειρηνικά κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών της. Οι συγκεντρωθέντες κρατούν ελληνικές σημαίες και σημαίες της ΕΕ, ενώ γιουχάρουν προεκλογικά συνθήματα – υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ των δημοφιλέστερων συνθημάτων που ακούγονται είναι τα : «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος», «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο», «Go back Mister Tsipras» και «Κλέφτες, παραιτηθείτε».

Λόγω της συγκέντρωσης έχουν κλείσει η Βασιλίσσης Αμαλίας από Συγγρού και η Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον.
 

Facebook Comments