Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η Νέα Δημοκρατία το υπό διαμόρφωση κυβερνητικό πρόγραμμά της, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πως στόχος της γαλάζιας παράταξης είναι να δώσει σάρκα και οστά σε ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, το οποίο θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο λαό.

Κλειδί στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της λεωφόρου Συγγρού θα είναι η συμμετοχή των πολιτών. Πρόθεση των γαλάζιων είναι ένα πρόγραμμα που θα ακούει το σφυγμό της κοινωνίας. Ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή. 

“Οσο περισσότερο απαξιώνεται η σημερινή κυβέρνηση στη συνείδηση των πολιτών τόσο η κοινωνία θα αναζητεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Αυτό αυξάνει τις δικές μας ευθύνες για τη διαμόρφωση αυτής της λύσης. Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό που θα εκπλήξει θετικά τους πολίτες και τους εταίρους μας. Μία νέα συμφωνία αλήθειας… Η πρότασή μας έχει κωδικοποιηθεί στη βασική της διάρθρωση στη βάση του 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενή πλεονάσματα. Ήδη βρίσκει συμμάχους τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας. Πτυχές αυτού του προγράμματος ήδη έχουν παρουσιαστεί. Όπως, για παράδειγμα, στο προσφυγικό. Το Φεβρουάριο όταν παρουσιάσαμε τον τρόπο εκπόνησης δεσμευτήκαμε ότι θα ανοιχτούμε στην κοινωνία και θα αναζητήσουμε τις απόψεις της κοινωνίας. Το κάναμε μέσα από την ανοιχτή πρόσκληση για τη στελέχωση των ομάδων επεξεργασίας”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα ανοιχτής διαβούλευσης. “Πρόκειται για μία καινοτόμο πρωτοβουλία για να ακούσουμε τις απόψεις των πολιτών που θα εκφραστούν επί συγκεκριμένων προτάσεων. Ο στόχος του προγράμματος είναι να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη μετά Μνημόνιο εποχή. Το δικό μας σχέδιο μπορεί να δώσει ευκαιρίες σε πολλούς και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στις Ελληνίδες και τους Έλληνες”, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παρουσιάζοντας τις βασικές πτυχές της δημόσιας διαβούλευσης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως αυτή θα πραγματοποιηθεί σε τρία επίπεδα. Με τους κοινωνικούς φορείς, τα κομματικά στελέχη και τους πολίτες. “Δεν ξεκινάμε τη διαβούλευση από μία λευκή σελίδα. Ξεκινάμε από τις βασικές κατευθύνσεις του Συνεδρίου και από την επεξεργασία των ομάδων εργασίας. Επιδιώκουμε να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Θέλουμε να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό, προκειμένου μέσα από το πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί να υπερβούμε την κρίση”, τόνισε. 

Παράλληλα, θέτοντας τα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του ΕΛΚ, ώστε το Σεπτέμβριο ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία. “Παραμένουμε πιστοί σε αυτό που λέμε από την αρχή. Θέλουμε να δώσουμε την ελπίδα της αλήθειας στους Έλληνες. Θέλουμε ένα αξιόπιστο, σύγχρονο και ρεαλιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των πολιτών”, συμπλήρωσε.

Facebook Comments