Την παραίτησή του από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας υπέβαλε και ο υπουργός Τουρισμού, Ενρίκε Εντουάρντο Άλβες, χτυπημένος από σκάνδαλα διαφθοράς.

Πρόκειται για τον τρίτο υπουργό που παραιτείται σε διάστημα μόλις ενός μηνός, αφότου ο Μιχέλ Τέμερ ανέλαβε καθήκοντα υπηρεσιακού προέδρου, λόγω της απόφασης της Γερουσίας να θέσει την Ντίλμα Ρούσεφ σε διαθεσιμότητα.

Και οι τρεις παραιτηθέντες υπουργοί εμπλέκονται στο τεράστιο σκάνδαλο χρηματισμών και δωροδοκιών που είχε ως επίκεντρο την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras, υπόθεση που έχει ήδη πιάσει στις «δαγκάνες» της δεκάδες κορυφαίους πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Μολονότι τα ακριβή αίτια της παραίτησης Άλβες δεν έχουν γίνει γνωστά, η απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση έρχεται μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής μίας θυγατρικής της Petrobras, ο οποίος συνεργάζεται με τις Αρχές.

Στην κατάθεσή του, ο Σέρχιου Μασάδου, ενέπλεξε 20 πολιτικά πρόσωπα σε χρηματισμούς, λέγοντας ότι διοχέτευσε περισσότερα από 400.000 δολάρια στα ταμεία της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Άλβες, ο οποίος είχε υπηρετήσει και στην κυβέρνηση Ρούσεφ.

Ανάμεσα στα 20 πρόσωπα που κατονόμασε ο κ. Μασάδου βρίσκεται και ο ίδιος ο πρόεδρος Τέμερ, ο οποίος έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Ο παραιτηθείς υπουργός επίσης έσπευσε να διαψεύσει τις καταγγελίες εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι οι δωρεές στην καμπάνια του έγιναν μέσω επίσημων καναλιών και δηλώθηκαν στις αρμόδιες εκλογικές Αρχές.

Στις αρχές Ιουνίου βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι ο αρχιεισαγγελέας της χώρας, που έχει αναλάβει τα σκάνδαλα διαφθοράς, έχει ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τον κ. Τέμερ και άλλα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα.
 

Facebook Comments