Νέα dovish στροφή από τη Janet Yellen κατά τη διάρκεια της εξαμηνιαίας κατάθεσής της ενώπιον της σχετικής επιτροπής του Κογκρέσο. Η Yellen, ανέφερε ότι η Fed θα παραμείνει προσεκτική σε νέες αυξήσεις επιτοκίων ενόψει και του δημοψηφίσματος.

Επίσης, η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, τόνισε ότι οι αβεβαιότητες που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία σε όρους πιθανής κορύφωσης της απασχόλησης και χαμηλού πληθωρισμού, δημιουργούν συνθήκες ανησυχίας. Η Yellen τόνισε ότι πριν υπάρξει μια νέα αύξηση επιτοκίων, όλοι οι παραπάνω παράγοντες σε συνδυασμό με το διεθνές περιβάλλον θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Η Fed παραμένει αισιόδοξη για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας με την κατανάλωση να δείχνει σημάδια αφύπνισης την ώρα που οι επενδύσεις παρουσιάζουν κάμψη. Η Yellen δείχνει εμπιστοσύνη και στην αγορά εργασίας καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ενώ σχετικά με τα πρόσφατα απογοητευτικά NFPs, σημείωσε ότι είναι πρέπον να μην υπάρχει υπεραντίδραση σε ένα ή δυο άσχημα reports για την απασχόληση.

Τέλος η Yellen, εκτίμησε ότι η σταδιακή αύξηση της κατανάλωσης θα οδηγήσει σε άνοδο του πληθωρισμού, ενώ βλέπει σημάδια βραχυπρόθεσμης κορύφωσης για την αύξηση του ωρομισθίου.

Facebook Comments