O Ewan McGregor θύμα πολιτικής πλεκτάνης, Jeremy Irons αιώνια ερωτευμένος και οι Al Pacino – Anthony Hopkins σε ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες. Καλή σας διασκέδαση !!!

OUR KIND OF TRAITOR     1.5/5
Σκηνοθεσία : Suzanna White
Πρωταγωνιστούν : Ewan McGregor, Stellan Skargard, Naomi Harris,Damian Lewis

Στη διάρκεια των διακοπών του ζευγάρι Βρετανών γνωρίζει Ρώσο επιχειρηματία/μαφιόζο. Όταν εκείνος ζητά από τους νέους του φίλους να μεταφέρουν στις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες απόρρητες πληροφορίες , μπλέκονται σε ένα βρώμικο παιχνίδι κατασκοπίας και πολιτικής…..

Άλλο ένα βιβλίο του μάστορα αυτής της θεματολογίας John Le Carre. Μπορεί να μην είναι της ποιότητας του Constant Gardener ή ακόμη και του The Most Wanted Man , είναι όμως ένα καλό φιλμ. Skarsgard – ως είθισται – πολύ καλός αλλά και ο McGregor είναι στιβαρός , σε υψηλό επίπεδο φωτογραφία και παραγωγή. Εκείνη που δεν στέκεται στο ύψος των υπολοίπων, είναι αυτή που δεν πρέπει, η White δηλαδή. Μπορεί να είναι και λογικό αφού είναι γνωστή για τις τηλεοπτικές δουλειές της. Για να είμαι δίκαιος βέβαια το χτίσιμο της πλοκής είναι πολύ καλό , τόσο που σε κάνει να δέχεσαι αβίαστα και ορισμένες ανορθογραφίες του σεναρίου. Όταν όμως μπαίνουμε στο κύριο μέρος της πλοκής, εκεί…σβήνουν τα φώτα. To σενάριο δεν έχει πια ανορθογραφίες αλλά φλερτάρει με το γελοίο – αφού οι σεναριογράφοι έχουν πάρει δυστυχώς πολλές πρωτοβουλίες που καμιά σχέση δεν έχουν με το βιβλίο-, η White αδυνατεί να επιταχύνει το ρυθμό και φορτώνει το φιλμ με εναλλαγές τοποθεσιών ώστε να νομίζεις ότι βλέπεις επεισόδιο του Travelplanet…

LA CORRISPONDENZA/ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΠΑΝΤΑ   1/5
Σκηνοθεσία : Giuseppe Tornatore
Πρωταγωνιστούν : Jeremy Irons, Olga Kurylenko

Ο έρωτας ενός αστρονόμου και της ερωμένης του , οι οποίοι όμως τον περισσότερο καιρό είναι μακριά ο ένας από τον άλλο…

Μάλλον μια ταινία που απευθύνεται σε πιο ώριμα κοινά, καθώς αφορά τον έρωτα ενός μεγάλου σε ηλικία ακαδημαϊκού ( Irons) και την μαθητευόμενη του ( Kurylenko). Γυρισμένο σε Αγγλία και Σκωτία κυρίως αλλά και στην Βόρεια Ιταλία περιλαμβάνει εξαιρετικά τοπία. Αν προσθέσεις και την “πλούσια” μουσική επένδυση από Enio Morricone καθώς και την τοπ δουλειά της τεχνικής ομάδας του Τορνατόρε, η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή. Απουσιάζει όμως το χιούμορ – αν είναι δυνατόν – και οι διάλογοι , ειδικά οι αγγλικοί , είναι τόσο ξύλινοι που στερούν από την ταινία κάθε στοιχείο ρεαλισμού. Όπως μη ρεαλιστική είναι η επιλογή του Τορνατόρε να βάζει 2 έξυπνους ανθρώπους που βρίσκονται μακριά να μην χρησιμοποιούν καθόλου τα social media, με αποτέλεσμα μια εκτεταμένη αφήγηση που διαβάζει τα sms και τα γράμματα των 2 εραστών. Ο Ιταλός δημιουργός αποτυγχάνει να σε κάνει “κοινωνό” της σχέσης και μένεις αποστασιοποιημένος να παρακολουθείς ό,τι εκτυλίσσεται στην οθόνη, που δεν είναι και πολύ. Βαρέθηκα να ……περιμένω…..

MISCONDUCT/ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ  1/5
Σκηνοθεσία : Shintaro Shimosawa
Πρωταγωνιστούν : Al Pacino, Anthony Hopkins , Josh Duhamel

Φιλόδοξος νεαρός δικηγόρος αναλαμβάνει υπόθεση εναντίον μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας και σύντομα βρίσκεται μπλεγμένος σε γαϊτανάκι διαφθοράς και εκβιασμών….

Πριν 20-25 χρόνια Pacino και Hopkins στο καστ αποτελούσαν εγγύηση όχι μόνο εισπρακτικής αλλά και καλλιτεχνικής επιτυχίας. Τώρα πια όχι. Και με επικεφαλής έναν σεναριογράφο της τηλεόρασης όπως -κυρίως – είναι ο Shimosawa η απόλυτη αποτυχία ήταν μάλλον αναμενόμενη. Το σενάριο επικεντρώνεται στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα, στην ουσία απλά γεννά “ανατροπές” διατηρώντας τα πράγματα όσο πιο γενικά γίνεται , χωρίς λεπτομέρειες σε τέτοιο σημείο που κάποιες φορές αδυνατείς να βγάλεις νόημα ακόμη κι από σκηνή σε σκηνή, ο ρυθμός είναι αργός και οι χαρακτήρες “ξύλινοι”. Pacino και Hopkins βαριεστημένοι όσο ποτέ, δεν έχουν άλλωστε και πολλές εμφανίσεις στην ταινία και ΜΙΑ μόλις ΜΑΖΙ οπότε κλάφτα. Γενικά πάντως όλοι οι ηθοποιοί είναι σαν να παίζουν σε διαφορετικές ταινίες μεταξύ τους. Που “πιστώνεται φυσικά στην πραγματική “μαγεία” του φιλμ,τον σκηνοθέτη. Χωρίς να ενδιαφέρεται για το υλικό του, ηδονίζεται με τα zoom in/out και με τα σκοτεινά κάδρα. Επίσης πρέπει να είναι κουφός….Δεν εξηγείται αλλιώς να δίνει το ΟΚ για το “μουσικό” ντύσιμο σκηνών αδιάφορων με μουσικά κρεσέντο εγχόρδων και δυνατά ντραμς. Ούτε ο Χίτσκοκ!!! Πράγματι misconduct σε σημείο μήνυσης……

RETOUR CHEZ MA MERE/ΜΑΜΑ, ΓΥΡΙΣΑ
Σκηνοθεσία : Eric Lavaine
Πρωταγωνιστούν : Josiane Balasko, Alexandra Lamy

40χρονη αρχιτέκτονας υποχρεώνεται να μετακομίσει με την μητέρα της όταν χάνει τη δουλειά της…..

Το υλικό υπάρχει για να γίνει μια όμορφη ταινία για το χάσμα των γενεών και το πώς αυτό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο εξαιτίας και της εξάπλωσης της νέας τεχνολογίας και των social media αλλά το αποτέλεσμα είναι μια τρύπα στο νερό. Κουράζεσαι από την ατέλειωτη αλληλουχία οικογενειακών καβγάδων. Πάει στράφι και η εξαιρετική ερμηνεία της Balasko. O Lavaine σε οτιδήποτε αφορά την ταινία πάει για το εύκολο – κι αυτό φαίνεται – , σχεδόν καμιά οδηγία στους ηθοποιούς – την Balasko την σώζει η εμπειρία της – , δεν καταλαβαίνεις που το πάει , δεν σου προκαλεί ούτε το γέλιο. Τι το θελες και γύρισες;

ICE AGE:COLLISION COURSE/Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ/ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ
Σκηνοθεσία : Mike Thurmeier, Galen T. Chu

Ο Manny, o Diego, o Sid και ο Buck ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν τη σύγκρουση της γης με έναν μετεωρίτη. Η 5η ταινία της σειράς….
 

Facebook Comments