Γυρίζοντας την πλάτη σε μία κορυφαία στιγμή του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως αυτή της συζήτησης για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας περί Εξεταστικής Επιτροπής για το τρίτο Μνημόνιο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απουσίασε χθες από την Ολομέλεια.

Στερούμενος, προφανώς, πολιτικών επιχειρημάτων, προκειμένου να στηρίξει την «ηρωική διαπραγμάτευση» της πρώτης φοράς Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας επέλεξε την … ασφάλεια του γραφείου του, για να παρακολουθήσει τη συζήτηση.

Στο … πόδι του άφησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος και επιχείρησε να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2015, που οδήγησαν τη χώρα, τους πολίτες και την πραγματική οικονομία στη μέγκενη ενός νέου Μνημονίου και στην επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων .

«Ομολογία»

Η απουσία Τσίπρα από τη χθεσινή συζήτηση αποτέλεσε ακόμα μία παραδοχή της επερχόμενης ήττας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με τον πρωθυπουργό να αρνείται, ουσιαστικά, να τοποθετηθεί ενώπιον της Ολομέλειας και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό για τη στρατηγική της κυβέρνησης στο πρώτο «κύμα» διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της χώρας.

Προφανώς, ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε επιχειρήματα για να απευθυνθεί στην κοινωνία όσον αφορά την επιστροφή της οικονομίας στην ύφεση, την επιβάρυνση της πραγματικής οικονομίας λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων, την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα αλλά και του ιδιωτικού τομέα προς το Δημόσιο, τη συρρίκνωση της τάσης αποκλιμάκωσης της ανεργίας και την υποχώρηση στις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, απουσιάζοντας από τη Βουλή, απέφυγε να απαντήσει δημόσια για όλες τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών και άλλοτε στενότατου συνεργάτη του, Γιάνη Βαρουφάκη, για το περιβόητο «Σχέδιο Β ή σχέδιο Χ», η εφαρμογή του οποίου θα άνοιγε την πόρτα της χώρας προς την οικονομική κατάρρευση και την άβυσσο. Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός φάνηκε να μένει, ουσιαστικά, σε ομηρία, λόγω των αναφορών του κ. Βαρουφάκη, με το Μέγαρο Μαξίμου να κρατά στάση σιωπής μπροστά στον ορυμαγδό των δηλώσεων του πρώην … της περιουσιακό στοιχείο κυβέρνησης.

Facebook Comments