Οι ιαπωνικές τιμές καταναλωτή μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2013 τον Ιούνιο, ενώ η κατανάλωση ήταν ασθενέστερη από ό,τι αναμενόταν παρά την καλύτερη αγορά εργασίας εδώ και δεκαετίες.

Οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν κατά 0,5% τον Ιούνιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφοντας τον τέταρτο μήνα συνεχούς πτώσης. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 0,4%.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανική παραγωγή στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, παρέμεινε αμετάβλητη, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, μετά από ένα ασθενές α΄ τρίμηνο.

Η παραγωγή αγαθών ήταν αμετάβλητη από το προηγούμενο τρίμηνο, μετά από μία πτώση 1% στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Για τον μήνα Ιούνιο, η παραγωγή αυξήθηκε 1,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι της αύξησης 0,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ακόμη, οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν την τέταρτη συνεχόμενη πτώση σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, με πολλούς θετικούς και αρνητικούς παράγοντες να επηρεάζουν τις συνθήκες.

Οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Σε μηνιαία βάση, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,2%.

Facebook Comments