Η δραστηριότητα στον μεταποιητικό κλάδο της ευρωζώνης επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο, καθώς η αβεβαιότητα μετά από την απόφαση για Brexit, έπληξε τις νέες παραγγελίες.

Ο ΡΜΙ υποχώρησε στις 52 μονάδες τον Ιούλιο από τις 52,8 μονάδες, ελαφρώς καλύτερα από τις εκτιμήσεις για 51,9 μονάδες, ανακοίνωσε η Markit.

Στη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η παραγωγή διευρύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο και πλέον ετών, ενώ το momentum εξασθένισε στην Ιταλία και την Ισπανία και η παραγωγή υποχώρησε στη Γαλλία και στην Ελλάδα.

“Ο ΡΜΙ υποδηλώνει σταθερή μεταποιητική ανάπτυξη αλλά εμφανίζονται βαθύτερες ανησυχίες πέρα από τους αριθμούς και πιο ανησυχητικές εικόνες”, αναφέρει ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

“Το πρόβλημα είναι ότι η ανάπτυξη φαίνεται ιδιαίτερα μονόφθαλμη, κάτι που θα πρέπει να ανησυχήσει τους φορείς χάραξης πολιτικής και να εντείνει τις πιέσεις για περαιτέρω μέτρα στήριξης από την ΕΚΤ”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα σημερινά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ήπια ανάκαμψη της περιοχής ήταν εύθραυστη ακόμη και πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία.

Facebook Comments