Η ανακοίνωση του ΑΕΠ την περασμένη Παρασκευή, οδήγησε σε σημαντικές απώλειες το δολάριο. Το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα αρνητικό περιβάλλον στο οποίο κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία δεν είναι όσο θετικά είχαν προεξοφλήσει οι αγορές το προηγούμενο διάστημα. Αυτό οδηγεί σε βίαιες αναπροσαρμογές των εκτιμήσεων για μια αύξηση επιτοκίων από τη Fed για το 2016, που κατά την άποψή μας, παραμένουν αδιάφορες, αν και θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Επιπλέον, με τις αμερικανικές αγορές να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και σε πιθανή τροχιά διόρθωσης, το USD αναμένεται να χάσει το πλεονέκτημα του safe haven και να αντιμετωπίσει εκροές κεφαλαίων. Επίσης, η Fed αποδεδειγμένα δεν προχωράει σε σημαντικές κινήσεις πριν από τις Προεδρικές εκλογές και αυτό μειώνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων. 

Μια πτώση του δολαρίου αναμένεται να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα της αμερικανικής οικονομίας και επιπλέον θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση σε χρυσό και ασήμι, με αποτέλεσμα να περιμένουμε νέα υψηλότερα επίπεδα για τα δυο πολύτιμα μέταλλα.

Facebook Comments