Στην κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα ζητεί την άρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το δε νέο σχήμα να είναι καθολικός διάδοχος της παλιάς Δημόσιας Τηλεόρασης σε όλα τα επίπεδα και τις διεθνείς υποχρεώσεις και συμβάσεις, προσανατολίζεται η ΔΗΜΑΡ.

Το θέμα συζητήθηκε στην ωριαία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, νωρίς το μεσημέρι και από την αποδοχή που θα έχει από την κυβέρνηση θα καθοριστεί και η τελική στάση της ΔΗΜΑΡ στη ψηφοφορία.

Επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ πρόκειται να ζητήσει, το υπό κατάθεση Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, που αποφάσισε χθες το Eurogroup, να μην είναι ένα άρθρο, αλλά περισσότερα, ώστε να δώσει θετική ψήφο.

Εξάλλου, σχετικά με αυτήν την χθεσινή απόφαση, η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης είναι απαραίτητη για τη χώρα, αλλά η υποχώρηση σε πιέσεις, όπως έγινε με τη σύνδεση της κινητικότητας με απολύσεις στο δημόσιο τομέα, την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την περαιτέρω φορολόγηση, επιδεινώνουν την κατάσταση της κοινωνίας.

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει επίσης ότι η υποχώρηση στις πιέσεις που ασκούνται από την τρόικα διατηρεί τα λάθη του προγράμματος προσαρμογής και της οικονομικής πολιτικής και αντικειμενικά οδηγεί στη λήψη νέων μέτρων σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Έτσι η πραγματική οικονομία δεν ανακάμπτει.

«Αυτό που χρειάζεται είναι η προώθηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, που θα εκσυγχρονίσουν το κράτος και θα καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη των δημόσιων πόρων, μαζί με τη διεκδίκηση αλλαγών στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Facebook Comments