Άνθρωπος, που βρίσκεται σε μαγαζί κοντά στο κτήριο της ΓΓΕ, όπου έχουν καταλύσει στελέχη συγκεκριμένου ομίλου, λέει ότι μέχρι τώρα έχουν εξασφαλίσει άδεια Μαρινάκης, Βαρδινογιάννης, Σαββίδης. Το «επιβεβαιώνει» και τοπικός αυτοδιοικητικός άρχοντας.

Άλλωστε, ήδη από το μεσημέρι, κυκλοφορεί ότι την πρώτη άδεια την πήρε ο Μαρινάκης. Το Kourdistoportikali είπε με 16, φίλος δημοσιογράφος (που δεν θέλω να κακοκαρδίσω, οπότε δεν αναφέρω όνομα) έγραψε σε ανάρτηση του στο fb για 17, αλλού ακούστηκε 20. Η «είδηση» φιγούραρε μέχρι στο Npress της Ναυπάκτου.

Την «πληροφορία» περί Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη, Σαββίδη διοχετεύουν επίσης πολιτικοί κύκλοι διακομματικά. Άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ το λέει σε άνθρωπο της ΝΔ, που συζητώντας το, μεταξύ άλλων, με πρώην υπουργό το επιβεβαιώνει, καθώς ο πρώην υπουργός το έχει επίσης ακούσει από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που κρατάει επαφή με πρώην πασόκους-νυν συριζαίους.

Στην ουρά του «ρεπορτάζ», για την τέταρτη άδεια αναφέρεται πως θα κονταροχτυπηθούν Κυριακού, Αλαφούζος, Κοντομηνάς, με προβάδισμα να έχει ο ισχυρός άνδρας του ANT1. Παράλληλα, έχουμε ήδη τα ονόματα των διευθυντών των καναλιών του Ιβάν Σαββίδη και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Συγχρόνως, παλαιός τηλεορασάνθρωπος υποστηρίζει δημοσίως, ότι η τρίτη άδεια θα κλείσει περί τη μία τα ξημερώματα και πως η τέταρτη – και ακριβότερη – θα παιχτεί τα ξημερώματα. Λέει επίσης, ότι η πρώτη άδεια κόστισε σχετικά λίγα. Μαζί του συμφωνεί παροπλισμένο διοικητικό στέλεχος της ελληνικής τηλεόρασης.

Όταν με το καλό όλη αυτή η διαδικασία θα έχει λάβει τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι να ανατρέξουμε στις ώρες του «ράδιο αρβύλα» και να ελέγξουμε τις αντιστοιχίες με την πραγματικότητα. Αν δεν βρούμε αντιστοιχίες, τότε θα έχουμε ακόμα μια περίπτωση δημοσιογραφίας της μούφας – θέματα που βγαίνουν από την κοιλιά του καθενός και αναπαράγονται για κλικ. Αναμενόμενο.

Αν βρούμε, όμως, αντιστοιχίες, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Διότι, η κυβέρνηση σκίζει τα ρούχα της, ότι ο διαγωνισμός είναι δήθεν αεροστεγής και αδιάβλητος. Συνεπώς, τότε, είτε θα έχει αποτύχει και η διαδικασία θα χάσκει διάτρητη, είτε θα έχει παίξει ένα βρώμικο, σημαδεμένο, πολλαπλό παιχνίδι.

Ξανά: Υποτίθεται, ότι ΚΑΝΕΙΣ, εκτός από μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού πρόσωπα εμπλεκόμενα στη διοργάνωση του διαγωνισμού, δεν ΔΥΝΑΤΑΙ τεχνικά να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες που κυκλοφορούν από το μεσημέρι. Συνεπώς, η όποια διαρροή, αν αποδειχθεί ακριβής, θα έχει πηγάσει από τον διοργανωτή.

Πώς αλλιώς;

Η νύχτα βαθαίνει. Καλό ξημέρωμα.

Facebook Comments