Οι traders της RBS πιστεύουν ότι τα σημερινά NFPs δεν θα είναι τόσο θετικά ώστε να οδηγήσουν σε μια αύξηση επιτοκίων από τη Fed, το Σεπτέμβριο. Μετά από τις αυξημένες διακυμάνσεις των τελευταίων δυο μηνών, η RBS εκτιμά ότι θα έχουμε επιστροφή στο μέσο όρο και στις 175.000 νέες θέσεις. Το ωρομίσθιο  και η ανεργία αναμένονται επίσης χωρίς κάποια θετική έκπληξη. 

Τα σενάρια της RBS είναι τα ακόλουθα:

260.000 και πάνω | Το USD θα κινηθεί ισχυρά ανοδικά

Τα futures δε δίνουν ισχυρές πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων, αλλά η μικρή αύξηση των τελευταίων ημερών έχει βοηθήσει το USD να κινηθεί ανοδικά. Σε αυτή την περίπτωση, η RBS θα πουλήσει EURUSD και θα αγοράσει USDJPY.

210.000-260.000 | Συνέχεια της ισχυρής ανόδου του USD

Μια ανακοίνωση ελαφρώς θετική θα επιβεβαιώσει την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας και αυτό θα οδηγήσει σε νέα αγοραστική δυναμική το USD. Σε αυτή την περίπτωση η RBS θα μπει Long USDJPY. 

165.000-210.000 | Καμία ουσιαστική αντίδραση. Το ενδιαφέρον θα στραφεί σε ΕΚΤ και BoJ

Οι εκτιμήσεις της RBS ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Σε αυτό το σενάριο εκτός από τις αρχικές διακυμάνσεις θα υπάρξουν σταθεροποιητικές κινήσεις με το EURUSD να κινείται χαμηλότερα. 

145.000-160.000 | Εκτίναξη του volatility

Σε αυτό το σενάριο η μεταβλητότητα θα εκτοξευτεί κατακόρυφα. Το EURUSD θα κινηθεί ανοδικά.

50.000-145.000 | Profit taking στο δολάριο

Πρόκειται για ένα πλήρως απογοητευτικό σενάριο, το οποίο θα θέσει υπό αμφισβήτηση μια αύξηση επιτοκίων ακόμα και μέσα στο 2016. σε αυτή την περίπτωση το short USDJPY θα αποτελέσει την καλύτερη επιλογή.

Facebook Comments