H Ιντερπόλ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος μιας πρώην «βασίλισσας» της ομορφιάς στη Βοσνία, η οποία διαφεύγει της σύλληψης παρά την καταδίκη της για εμπλοκή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για την πρώην Μις Βοσνία, την 30χρονη Σλομποντάνκα Τόσιτς, η οποία κρίθηκε ένοχη τον Ιούλιο καθώς φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» το 2006 από το μέλος της βοσνιακής μαφίας, Ντάρκο Ελέζ, ο οποίος είχε σκοπό να σκοτώσει έναν αντίπαλό του, τον Ντζόρτζιε Ζντράλε, που ήταν ερωτευμένος μαζί της.

Εφετείο στο Σαράγεβο ενέκρινε την πρωτόδικη απόφαση που προέβλεπε ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών. Έχοντας τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, η πρώην Μις Βοσνία δεν εμφανίστηκε ενώπιον των αρχών ώστε να εκτίσει την ποινή της, και για τον λόγο αυτό,  εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ σε βάρος της.

Όπως αναφέρει η εισαγγελία, τον Απρίλιο του 2006 ο Ντζόρτζιε Ζντράλε είχε πάει σε ραντεβού που του είχε κλείσει η Σλομποντάνκα Τόσιτς, η οποία εκείνη την εποχή είχε κερδίσει τον τίτλο της ομορφότερης γυναίκας της Βοσνίας. Η Τόσιτς, κατά τις δικαστικές αρχές, ενεργούσε για λογαριασμό του Ντάρκο Ελέζ.

«Δεδομένου ότι ο Ντζόρτζιε Ζντράλε ήταν ερωτευμένος με εκείνη, είχαν συμφωνήσει ότι θα την πήγαινε στο σπίτι μιας φίλης υπό το πρόσχημα ότι έψαχνε κάποια εγχειρίδια για τις σπουδές της, γνωρίζοντας παράλληλα ότι θα στηνόταν ενέδρα από άνδρες που είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν», αναφέρει η ετυμηγορία. Οι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Ζντράλε στην πλάτη και το μπράτσο, όμως εκείνος κατάφερε να διαφύγει.
Οι δύο δράστες είναι πλέον στην φυλακή, ενώ ο Ελέζ βρίσκεται στη Σερβία και ο Ζντράλε στην Βοσνία, για τη δολοφονία πρώην αξιωματικού της αστυνομίας.

Facebook Comments