Το αθάνατο Αρχαίο Πνεύμα πλημμυρίζει το περιστύλιο του Μεγάρου, διαπερνά τους μαρμάρινους κίονες και εισχωρεί στο ακροατήριο, το οποίο υποδέχεται όρθιο και χειροκροτά με θέρμη και βαθιά συγκίνηση τους αθλητές της Ελληνικής Αποστολής στο Ρίο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016. 

Σε μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στους ήρωες του Ρίο, κατόχους μετάλλων και μη, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με επικεφαλής τον Σπύρο Καπράλο και τον Αρχηγό της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρο Κούβελο, υποδέχθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου τους αθλητές που σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά μέσω του ευ αγωνίζεσθαι, του ήθους και του ακούραστου αγώνα μέχρι να φτάσουν στο Ρίο. Σε μια εκδήλωση προς τιμήν των αθλητών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία μεγάλου μέρους του πολιτικού αλλά και του αθλητικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και της συζύγου του, της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, του κ. Σταύρου Κοντονή, καθώς επίσης και των Πρέσβεων  της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, βραβεύτηκαν οι αθλητές που κατετάγησαν από την 8η θέση και πάνω.

Με την παρουσία τους τίμησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες και πρώην Ολυμπιονίκες, όπως ο Πύρρος Δήμας ( ο οποίος βράβευσε τις Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη), η Σοφία Μπεκατώρου, ο Γεώργιος Ρουμπάνης (ο οποίος βράβευσε την Κατερίνα Στεφανίδη που εκπροσωπήθηκε από τον πατέρα της), ο Πέτρος Γαλακτόπουλος ( ο οποίος βράβευσε τον Βύρωνα Κοκκαλάνη) κ.α. Στην εκδήλωση παρέστησαν, ακόμη, ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντενί Μασελιά, η Πρόεδρος της Καλλιπάτειρας Κατερίνα Παναγοπούλου, η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.

Την λαμπερή αυτή εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Πόπη Τσαπανίδου και Βαγγέλης Ιωάννου.  Η ατμόσφαιρα πλημμύρισε από συγκίνηση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος βράβευσε τους αθλητές της ιστιοπλοΐας, Μάντη Παναγιώτη και Καγιαλή Παύλο για την επίδοσή τους και το χάλκινο μετάλλιο που αυτή τους εξασφάλισε. Με την ιδιότητα του χρυσού Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, το 1960, με το σκάφος του «Νηρεύς», ο Τέως δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και, δυσκολευόμενος να μιλήσει, ευχαρίστησε θερμά τους αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής καθώς επίσης και τον ΠτΔ. 

Τα λόγια του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου εκφράζουν κατά απόλυτο τρόπο τα συναισθήματα που επικράτησαν στη χθεσινή εκδήλωση: “Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανοίγει απόψετην αγκαλιά της για να υποδεχθεί και να ευχαριστήσει τους αθλητές μας που έκαναν την Ελλάδα υπερήφανη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αυτά τα παιδιά που, παρά τα πολλά προβλήματα και εμπόδια που αντιμετώπισαν στην προετοιμασία τους, όχι μόνο έφεραν την Ελλάδα στην 26η θέση του πίνακα των μεταλλίων, ανάμεσα σε 206 χώρες, αλλά το πιο σημαντικό: ξεχώρισαν με το ήθος, την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά τους. Όμως εκτός από τους αθλητές μας, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους προπονητές τους, που κι αυτοί από την πλευρά τους, δίνουν το δικό τους σκληρό αγώνα και βέβαια τους γονείς που στέκονται δίπλα τους και ηθικά και οικονομικά.”

Facebook Comments