Σημαντική αποκλιμάκωση στις αποδόσεις του ετήσιου και τριετούς κρατικού ομολόγου κατεγράφη σήμερα στην εγχώρια ηλεκτρονική πλατφόρμα ομολόγων (ΗΔΑΤ), ενώ αντίθετα αμετάβλητη ήταν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Η άνοδος στις τιμές των δύο κρατικών ομολόγων (ετήσιο και τριετές) οφείλεται στο θετικό κλίμα των διεθνών αγορών αλλά και στο θετικό μήνυμα που εξέπεμψε η κυβέρνηση με την ψήφιση της επένδυσης για το Ελληνικό στη Βουλή.

Ηδη το ετήσιο κρατικό ομόλογο έχει τιμή στα 98,20 λεπτά του ευρώ από 97,80 λεπτά τη χθεσινή μέρα ενώ η σημερινή απόδοση έχει υποχωρήσει στο 5,75% από 6,10% στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Συνολικά για το ετήσιο κρατικό ομόλογο έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 5 εκατ. ευρώ στην ελληνική πλατφόρμα.

Αντίστοιχα στο 3ετές κρατικό ομόλογο οι συναλλαγές φθάνουν τα 6 εκατ. ευρώ με την απόδοση να υποχωρεί στο 8,60% από 9,05% στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Το 10ετές κρατικό ομόλογο αποτιμάται σήμερα στα 70,20 λεπτά με την απόδοση να κυμαίνεται στο 8,35%. Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στις 840 μονάδες βάσης.

Facebook Comments