Εργαζόμενοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς προσέφυγαν κατά του νόμου Παππά

2 λεπτά ανάγνωση
10 Οκτωβρίου 2016

Δύο ακόμα προσφυγές για το νομοθετικό πλαίσιο και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατατέθηκαν χθες, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή τη φορά από εργαζόμενους σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η μια προσφυγή είναι 376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alfa,
ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στα τέσσερα κανάλια, στρέφονται κατά της προκήρυξης δημοπράτησης των 4 αδειών και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ΄ επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας.

Στις προσφυγές τους οι εργαζόμενοι στα κανάλια, υποστηρίζουν ότι η επίμαχη προκήρυξη παραβιάζει άρθρα του Συντάγματος, όπως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Καρυστιανού: «Το όνειρο μου είναι βρεθώ σε debate με τον κ. Μητσοτάκη»

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να βρεθεί σε debate με

Στ. Κούλογλου: «Για την Καρυστιανού ισχύει φράση εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος»

Ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε τη δημόσια παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού χρησιμοποιώντας τη

Burnout στην εργασία: Τα σημάδια που αγνοούν οι εργαζόμενοι

Σε μια εποχή όπου οι ρυθμοί εργασίας αυξάνονται συνεχώς, το εργασιακό άγχος