Η Wall Street έκλεισε σημαντικά υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας και αυτό είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι πριν από τις αμερικανικές εκλογές, δεν αναμένουμε ισχυρές απώλειες για τις μετοχές, προκειμένου η εκλογική μάχη να είναι όσο γίνεται περισσότερο ουδέτερη.

Ωστόσο, όπως έχουμε επισημάνει, αναμένουμε το κύμα αύξησης της μεταβλητότητας να κάνει την εμφάνισή του μετά από τις αμερικανικές εκλογές και καθώς θα πλησιάζουμε στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια, στις 14 Δεκεμβρίου. Οι πιθανότητες για μια νέα αύξηση είναι αρκετά αυξημένες και υπάρχουν δυο μήνες στους οποίους αναμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις. Αν τα macro δείξουν αντοχή, που είναι και το πιθανότερο, τότε οι αγορές θα θεωρήσουν την αύξηση επιτοκίων σχεδόν τελειωμένη υπόθεση και αυτό θα αυξήσει τις πωλήσεις στον S&P 500. Μικρή άνοδος σημειώθηκε και στην Ασία, με το επενδυτικό συναίσθημα να ενισχύεται από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα, ο οποίος σημείωσε άνοδο σε υψηλά τριών μηνών, ενώ ο δείκτης PPI αυξήθηκε για πρώτη φορά τους τελευταίους 55 μήνες.

  • Σύμφωνα με τη Westpac, οι πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από την RBNZ, το Νοέμβριο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
  • Οι κινεζικές Αρχές, ξεκινούν διαδικασίες συγχώνευσης μεγάλων εταιριών καθώς τα χρέη τους είναι πολύ υψηλά.
  • Σύμφωνα με την BNP, δεν υπάρχουν αποπληθωριστικές πιέσεις στην Κίνα και η PBoC δεν θα προχωρήσει σε νομισματική χαλάρωση φέτος.
  • Ήπιοι τόνοι από τον Kashkari της Fed, ότι δεν αναμένουν εκρηκτική ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Το Brexit επηρεάζει τη νομισματική πολιτική της Fed.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.255 Υψηλό: 1.262 Χαμηλό: 1.253 Κλείσιμο: 1.257

14 10 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει σε μια βραχυπρόθεσμη πλάγια τάση κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών και όλα δείχνουν ότι η πτώση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Με το USD να αναμένεται να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα λόγω της ανόδου των πιθανοτήτων για μια αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο, ο χρυσός φαίνεται ότι βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο μεταίχμιο. Οι τοποθετήσεις των μεγάλων επενδυτών δείχνουν ότι οι πιέσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και ότι θα μπορούσαμε να αναμένουμε και ένα δεύτερο βίαιο κύμα πωλήσεων. Εκτιμούμε ότι ο χρυσός θα κινηθεί και πάλι προς την περιοχή των $1.200 και πιθανόν χαμηλότερα από αυτήν, μέχρι να βρει τις πρώτες στηρίξεις όπου και υπάρχουν σημαντικά κεφάλαια. Βραχυπρόθεσμα, παραμένουμε με την πλευρά των πωλητών.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1.240               1.265 
1.215               1.275 
1.200               1.290 
1.170               1.305

Facebook Comments