Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, σήμερα αναμένεται να υπάρξει ισχυρή αντιδικία μεταξύ των μελών της FOMC σχετικά με το αν θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μια αύξηση επιτοκίων. Από το Σεπτέμβριο και μετά, όλο και περισσότερα από τα μέλη της FOMC έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία τους για μια αύξηση επιτοκίων. Υπάρχουν όμως και άλλα στελέχη που υιοθέτησαν μια πιο αμυντική στάση μετά από τα απογοητευτικά NFPs για το Σεπτέμβριο. 

Η πλειοψηφία των μελών της FOMC ψήφισε για μια άνοδο των επιτοκίων το Σεπτέμβριο, κάτι το οποίο μεταφράζεται ως μια βεβαιότητα για σήμερα ή το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τους αναλυτές. Ωστόσο, η αγορά, δίνει ελάχιστες πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων σήμερα και είναι σχεδόν σίγουρη ότι θα υπάρξει το Δεκέμβριο. Σήμερα λοιπόν, οι traders θα πρέπει να εστιάσουν στα ακόλουθα.

  • Απόφαση νομισματικής πολιτικής. Οι περισσότεροι αναλυτές και οικονομολόγοι εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα. Όπως προαναφέραμε, οι αγορές δε δίνουν πιθανότητες σε μια αύξηση.
  • Πόσο αντίθετα θα είναι τα μέλη της FOMC. Το Σεπτέμβριο, μόλις τρία από τα μέλη με δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν υπέρ μιας ανόδου των επιτοκίων. Επομένως, οι traders θα περιμένουν να δουν αν τα μέλη που επιθυμούν μια αύξηση θα σημειώσουν άνοδο ή θα παραμείνουν τα ίδια.
  • Η έκθεση νομισματικής πολιτικής. Χωρίς συνέντευξη Τύπου θα είναι η σημερινή συνεδρίαση, επομένως οι traders θα πρέπει να ψάξουν στην έκθεση της Fed. Η Fed είναι απίθανο να συμπεριλάβει τις αμερικανικές εκλογές στους κινδύνους για τη νομισματική πολιτική, καθώς αυτό θα συνιστά πολιτική παρέμβαση.

Για την ώρα, το USD κινείται πτωτικά στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Fed μπορεί να δώσει και νέα ανάσα ή να επιτείνει τις πιέσεις. 

Facebook Comments