Dijsselbloem: Έως το τέλος του έτους η απόφαση του ΔΝΤ

3 λεπτά ανάγνωση
7 Νοεμβρίου 2016

Έως το τέλος του έτους αναμένεται η απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στο σημερινό Eurogroup πρέπει να επιτύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδο, προκειμένου το ΔΝΤ να έχει μία σαφή εικόνα, σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και διευκρίνισε ότι «σήμερα θα συζητηθεί μόνο η πρόοδος και τίποτα άλλο».

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να συνεδριάσει το ΔΝΤ και να λάβει μία οριστική απόφαση πριν το τέλος του έτους. «Αυτό έχει δεσμευτεί να κάνει και αυτό προβλέπει και η συμφωνία του Μαΐου» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Ντέισελμπλουμ σημείωσε ότι αυτή τη χρονική συγκυρία, το Eurogroup δεν πρόκειται να ζητήσει παραπάνω δεσμεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τον βαθμό προόδου των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης.

Ερωτηθείς για το χρέος, παρέπεμψε στο Eurogroup του Μαΐου και επισήμανε ότι «δεν γίνεται να καθορίσουμε από τώρα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα». «Απαιτείται μεγαλύτερη σαφήνεια για το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων και αυτό αναμένεται για το β’ ήμισυ του 2018» κατέληξε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 1,8%, πληθωρισμό 3,5% το 2026 και σημαντική μείωση της ανεργίας

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 1,8% το 2026 και 1,7% το