Η επιστροφή της εταιρικής κερδοφορίας σε υψηλότερα επίπεδα θα μπορούσε να οδηγήσει τις μετοχές σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, παρά το γεγονός της αύξησης των επιτοκίων των ομολόγων, σημειώνει ο γνωστός επενδυτής, Richard Bernstein. 

Βρισκόμαστε στη φάση της βελτίωσης της εταιρικής κερδοφορίας παγκοσμίως, ανέφερε ο γνωστός επενδυτής και συνέχισε τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις που αποκαλύπτουν ότι βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια μιας τέτοιας εξέλιξης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Reuters, τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση κατά 12,2% το 2017.

Τι θα συμβεί όμως αν υπάρξει αύξηση των επιτοκίων; Σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει μια μάχη μεταξύ της αύξησης των επιτοκίων και της αύξησης της εταιρικής κερδοφορίας. Αν η αύξηση των επιτοκίων είναι μεγαλύτερη από την αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας, οι μετοχές κινούνται πτωτικά. Αν η αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας είναι μεγαλύτερη, οι μετοχές σημειώνουν άνοδο.

Ο Bernstein εκτιμά ότι η αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας θα είναι μεγαλύτερη από αυτή των επιτοκίων. Μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι ζούμε τη μεγαλύτερη bull market όλων των εποχών και ότι ακόμα δεν έχουν υπάρξει οι παραδοσιακές κινήσεις αλλαγής των χαρτοφυλακίων που δείχνουν ότι μια bull market ολοκληρώνεται.

Facebook Comments