Τα μεγαλύτερα ονόματα της Silicon Valley θα σπεύσουν σήμερα στον Trump Tower προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια Συνάντηση Κορυφής με τον επερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο.

Μεταξύ των όσων έχουν λάβει πρόσκληση και θα συμμετάσχουν είναι οι: Tim Cook (Apple), Jeff Bezos (Amazon), Sheryl Sandberg (Facebook), Safra Catz (Oracle), Chuck Robbins (CISCO), Ginni Rometty (IBM), Brian Krzanich (Intel), Larry Page, Eric Schmidt (Google), Elon Musk (Tesla), Satya Nadella (Microsoft).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους New York Times, προσκλήσεις έχουν αποσταλεί και στους επικεφαλής των εταιριών Airbnb και Uber, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλη κόντρα με την επιθετική τους πολιτική αλλά και εξαιτίας των κοσμογονικών αλλαγών που έφεραν σε ισχυρά παραδοσιακούς κλάδους.

Είναι σίγουρο ότι ο Trump θα πει στους επικεφαλής των εταιριών αυτών να παράγουν περισσότερα από τα προϊόντα τους ή τα εξαρτήματά τους στην Αμερική και ως αντάλλαγμα θα τους τονίσει ότι εφόσον υπάρξει επαναπατρισμός θέσεων εργασίας, θα λάβουν μείωση της φορολογίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλά επιχειρήματα και διαφορετικές απόψεις. Ο Steve Jobs έλεγε ότι η κατασκευή iPhone στην Αμερική είναι ασύμφορη και δεν θα αποτελέσει επιλογή για την εταιρία. Από την άλλη όμως, ο Elon Musk απέδειξε ότι στην Αμερική μπορεί να κατασκευάσει από αυτοκίνητα μέχρι και συμβατικούς πυραύλους.

Οι συζητήσεις θα αφορούν σε μεγάλο βαθμό το πως οι μεγάλες αυτές εταιρίες μπορούν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Αμερική και να λάβουν σημαντικές μειώσεις στη φορολογία. Οι συζητήσεις αυτές είναι πάρα πολύ σημαντικές καθώς πέντε από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες (Apple, Microsoft, Google, Cisco, Oracle), κατέχουν δεκάδες δισεκατομμύρια σε κέρδη εκτός Αμερικής.

Οι επικεφαλής αυτών των εταιριών, έχουν εκφράσει τη θέλησή τους να τελειώσει αυτή η πρακτική και να θεσπιστεί ένας ευνοϊκός φορολογικός νόμος ώστε να επαναπατρίσουν τα κέρδη τους. Εκτιμούν λοιπόν, ότι ο Trump είναι ένας Πρόεδρος ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Facebook Comments