Συνεργασία Knorr και ΜΚΟ Μπορούμε για την ενίσχυση των κοινωνικών κουζινών
Μία νέα πρωτοβουλία παρουσίασε η Knorr και η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS.
Μία νέα πρωτοβουλία παρουσίασε η Knorr και η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS.
Μία νέα πρωτοβουλία, στόχος της οποίας είναι να ενισχύσει το έργο των κοινωνικών κουζινών στην Ελλάδα και να προσφέρει πλούσια γεύση, σε όσους το έχουν ανάγκη παρουσίασε η Knorr και η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», μία δράση που στην Ελλάδα πραγματοποιείται από την Knorr σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ, και η οποία εστιάζει στη βελτίωση της διατροφής εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το 2020, ως δεύσμευση στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης της Unilever για την Αειφορία.
Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, η Knorr μέσω της συνεργασίας με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, θα ενισχύσει πολλές κοινωνικές κουζίνες σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας προϊόντα της. Ήδη μάλιστα έχει προσφέρει 7.000 προϊόντα σε 4 κοινωνικές κουζίνες, ενώ για όλο το 2017 θα προσφέρει περισσότερα από 50.000 προϊόντα. Παράλληλα, η Knorr θα προσφέρει περισσότερες από 350.000 μερίδες φαγητού ενισχύοντας οικονομικά το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ώστε να συνεχίσει το έργο του στην επισιτιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.
«Η έννοια του γευστικού φαγητού είναι δημοκρατική. Στην Knorr πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα νόστιμο γεύμα. Γιατί όταν το φαγητό είναι καλό, νιώθεις και εσύ καλά, αφού η γεύση επηρεάζει τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική μας ευεξία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χιλιάδες «πλούσιες στιγμές» και να βοηθήσουμε τις πραγματικά αξιοθαύμαστες κοινωνικές κουζίνες να παρέχουν καλύτερα και πιο γευστικά γεύματα στις ευπαθείς ομάδες που βοηθούν» τόνισε η Αμαλία Χονδροματίδου, Executive Foods & Refreshment Director, της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, η οποία παρουσίασε την πρωτοβουλία και ανακοίνωσε τη συνεργασία της Knorr με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ ανέφερε πως “το εξής βασικό στοιχείο που παρέχει το πρόγραμμα είναι η δυνατότητα δημιουργίας πιο γευστικών γευμάτων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν έναν ωφελούμενο να νιώσει πως δε δέχεται μόνο τροφή, αλλά μια πιο ανθρώπινη φροντίδα και βοήθεια”.
Την ίδια ώρα, προκειμένου να ενισχύσει το έργο των εθελοντών που στηρίζουν τις κοινωνικές κουζίνες στην Ελλάδα, η Knorr αναλαμβάνει και τη δημιουργία σεμιναρίων μαγειρικής, με στόχο να βοηθήσει τους εθελοντές που μαγειρεύουν στις κοινωνικές κουζίνες να βελτιώσουν τις μαγειρικές ικανότητές τους. Τα σεμινάρια μαγειρικής θα διεξάγονται στις κοινωνικές κουζίνες σε συνεργασία με το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», με απώτερο στόχο να κάνουν πιο πλούσια τη γεύση του φαγητού που σερβίρεται σε όσους βρίσκουν καταφύγιο σε αυτούς τους χώρους.
“Είτε κάποιος σιτίζεται σε μία κοινωνική κουζίνα είτε στο σπίτι, το να απολαμβάνει ένα νόστιμο φαγητό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για να μπορεί να νιώθει καλά κάθε μέρα που περνά. Ειδικά, για τους ανθρώπους σε ανάγκη που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα, ένα γευστικό φαγητό τους δίνει πραγματικά τη δύναμη να συνεχίσουν” σημείωσε η Ειρήνη Μπαμπαρούτση Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος, ενώ η βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ανέφερε: ” το φαγητό τρέφει και δυναμώνει όλα εκείνα που κάνουν τους ανθρώπους πιο ανθεκτικούς, πιο γερούς και δεν τους αφήνει… μόνους”.
Η πρωτοβουλία πρέπει πάντως να σημειωθεί απευθύνεται και σε όσους εθελοντικά προσφέρουν στις κοινωνικές κουζίνες, αφού μέσω της Knorr θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις μαγειρικής πάνω στην τέχνη και τη χαρά της προετοιμασίας του φαγητού.
Facebook Comments