Αποφασισμένος να ανεγείρει άμεσα το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, τηρώντας την προεκλογική εξαγγελία του, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ παρά τις έντονες αντιδράσεις για την απόφαση αυτή τόσο εντός της χώρας του όσο και διεθνώς. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter αργά το βράδυ της Τρίτης, «μεγάλη μέρα για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ αύριο. Μεταξύ άλλων, θα χτίσουμε το τείχος!»

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να μιλήσει την Τετάρτη στους υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας, που έχουν ως βασικό αντικείμενο το μεταναστευτικό. 

Το πρωί του Σαββάτου ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μεξικανός ομόλογός του, Ενρίκε Πένια Νιέτο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Νιέτο. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται κανένας λόγο για το τείχος, το οποίο σύμφωνα με τον Τραμπ, θα «πληρώσει το Μεξικό». 

Σημειώνεται πως ο νέος υπουργός Άμυνας Τζον Κέλι δήλωσε στην επιτροπή του Κογκρέσου πως «από μόνο του το τείχος δεν θα είναι αποτελεσματικό». 

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο ο Τραμπ να υπογράψει τα εκτελεστικά διατάγματα για την μετανάστευση που θα θέτουν περιορισμούης στην πρόσβαση στις ΗΠΑ.
 

Facebook Comments