Τα Starbucks η κορυφαία αλυσίδα καφέ με ανοιχτή τους επιστολή προς το προσωπικό της εταιρείας ενημερώνουν ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.000 προσφύγων δίνοντας έτσι μια απάντηση στο πρόσφατο διάταγμα του Τραμπ κατά των μεταναστών.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Howard Schultz ανέφερε στην επιστολή του ότι η εντολή του προέδρου των ΗΠΑ προκάλεσε σύγχυση, έκπληξη και πολλές αντιδράσεις.

Οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ και θα αφορούν κυρίως ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει στο στρατό ή τον έχουν υποστηρίξει.

Η υπόσχεση πρόσληψης της εταιρείας είναι «μια συντονισμένη προσπάθεια για το καλωσόρισμα εκείνων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τη βία, τις διώξεις και τις διακρίσεις» ανέφερε ο γενικός διευθυντής στην επιστολή του.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Λιβύης, Σομαλίας, Σουδάν, Συρίας και Υεμένης), αλλά και σε πρόσφυγες γενικότερα.

Τα Starbucks διαθέτουν πάνω από 25.000 καταστήματα σε 75 χώρες παγκοσμίως.
 

Facebook Comments