Οι αγορές πραγματοποιούν μια ακόμα συνεδρίαση αυξημένων διακυμάνσεων καθώς η Σύνοδος Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα τη διαρροή ειδήσεων που επηρεάζουν την ψυχολογία.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχει η αίσθηση ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πιέζουν προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των πολιτικών λιτότητας και της υιοθέτησης νέων μέτρων που θα έχουν στόχο στην ανάπτυξη.

Πολλοί πολιτικοί είναι θορυβημένοι από την ύφεση στην Ευρωζώνη και από την εκτόξευση της ανεργίας και ζητούν επιτακτικά λύσεις. Βέβαια ακόμα είναι νωρίς για να υπάρξουν κάποια συμπεράσματα και καλό θα ήταν να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση που θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

Οι αγορές σπεύδουν να προεξοφλήσουν θετικές ανακοινώσεις, με αποτέλεσμα οι ισοτιμίες EUR/USD και GBP/USD να βρίσκονται σε τροχιά έντονης ανόδου. Τα στοιχεία από την αγορά των options δείχνουν ότι τις τελευταίες ημέρες είχε αυξηθεί σημαντικά η αναζήτηση ασφάλειας έναντι σε μια άνοδο του ευρώ και της στερλίνας, ενώ τα νέα δεδομένα της Συνόδου Κορυφής έφεραν και short covering με αποτέλεσμα η τάση να επιταχυνθεί.

Όσον αφορά τις αγορές, πριν από λίγο ο Alan Greenspan, προέβη σε μια βαρυσήμαντη δήλωση. Σύμφωνα με το δημιουργό της μεγαλύτερης φούσκας της παγκόσμιας ιστορίας (μέχρι να σκάσει αυτή του Bernanke), οι αγορές είναι σημαντικά υποτιμημένες σε αυτά τα επίπεδα με βάση ιστορικές παραμέτρους.

Facebook Comments