Ο Buffett μπορεί να είδε την αγαπημένη του για την αμερικανική Προεδρία, Hillary Clinton να χάνει, αλλά αυτό δεν περιόρισε την όρεξή του για την αγορά μετοχών.

Ο Buffett δημοσιοποίησε ότι προχώρησε σε αγορές μετοχών ύψους $12 δισ. στις οποίες προχώρησε η εταιρία Berkshire Hathaway από την επομένη των εκλογών. Όπως και ο ίδιος δήλωσε, όλες οι μετοχές τις οποίες αγόρασε μετά τη νίκη Trump, βρίσκονται ήδη υψηλότερα.

“Αγοράσαμε $12 δισ. σε μετοχές. Η ομάδα μου, δυο συνεργάτες, αγόρασαν επίσης αλλά προχώρησαν και σε μερικές πωλήσεις”, τόνισε ο ίδιος. Η ταχύτητα με την οποία η Berkshire ξοδεύει για αγορές μετοχών είναι πρωτοφανής καθώς σε τρεις μήνες έχει ξοδέψει όσα τα τελευταία τρία χρόνια.

Το μεγαλύτερο μέρος των νέων αγορών αφορά στον κλάδο των αερομεταφορών με την Berkshire να αυξάνει τα μερίδια στις: American Airlines, Delta Air Line, Southwest Airlines και United Continental Holdings. Όταν ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις αυτές, προκάλεσαν έκπληξη καθώς ο κλάδος αερομεταφορών δεν είναι στους αγαπημένους του Buffett.

Ο Buffett έχει επενδύσει πάνω από $100 δισ. σε μετοχές χωρίς το μερίδιο στην Kraft. Επίσης, θεωρεί ότι ο στόχος του Trump για ανάπτυξη 4,0% δεν είναι εφικτός και προσθέτει ότι ακόμα και 2,0% ανάπτυξη, κάνει θαύματα.

Facebook Comments